2022 е годината с най-много убийства от години насам в

...
2022 е годината с най-много убийства от години насам в
Коментари Харесай

Рекорден брой убийства за една година в Пловдивско: 15 жертви на алкохол, ревност, психични разстройства и алчност

2022 е годината с най-вече убийства от години насам в Пловдивско. 15 са жертвите на подлия алкохол, безрасъдната ревнивост, алчността за пари и парцели. Статистиката регистрира това като рекорден брой отнети животи от години насам. Вероятно  фрапантното нарастване на цифрата е резултата от пандемията, която се отрази и на психологичното здраве на забележителен брой хора.
Прочетете още
Макар, че ревността и фамилните кавги са измежду най- честите претекстове при най-тежкото закононарушение, тази година алкохолът стои в основата на по-голямата част от жестоките убийства. Всички от тях са разкрити от пловдивската полиция, а причинителите са задържани в границите на 24 часа.  

Фаталната 2022 година остава в съзнанието с две убийства на деца, които потресоха Пловдивско. Детството им бе отнето по нечовечен метод от личните майки.

Желязно потъна в тъга след убийството на дребната Вили

Село Желязно към момента скърби за дребната Вилияна, чийто смях към този момент не се чува из улиците на селото. 8-годишното момиче стана жертва на заболяването, от която личната й майка е страдала.  

На 1 юни- Деня на детето, 30- годишната Лиляна Халкалиева приготвила своята дъщеричка за празника, по-късно обаче, след крясъци на детето, в стаята влезнали бабата и вуйчото на Вили, които видели потресаващата панорама.  Малкото момиче лежало на земята в безпомощно положение, с няколко прободни рани, а майката Лиляна е държала нож, с който е била наранила и себе си. Детето бе откарано в болница, само че умряло от раните си. Пострадалата майка беше с заплаха за живота, а по-късно стана ясно, че е страдала от психологично заболяване. След случая тя бе настанена в Център за психологично здраве.



„ Много малко от нас са това, което наподобяват ” (Агата Кристи)

Грижовна майка. Така описваха 41-годишната Анка Михайлова, която преби до гибел осиновеното си дете. Никой от обкръжението на дамата не можеше да повярва, че тя може да стори това с 2-годишната си рожба. Медицинските експертизи обаче сочиха друго.

В края на септември, момиченцето бе признато в Интензивно поделение на УМБАЛ " Свети Георги " в доста тежко положение - с черепно-мозъчна контузия, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания. Тезата, която майката поддържаше, е че детето е паднало от леглото и се е блъснало.

Според медиците, които бяха  прегледали момиченцето, рухване от легло не било допустимо да аргументи такива контузии, каквито е получила дребната Севда. Те смятаха, че детето е било измъчвано, а след 2 седмици в кома то умря. Множеството осъществени експертизи потвърдиха първичната теза на медиците, а обвиняването бе преквалифицирано.



Самозащита или лакомия за парцели?

Безспорно най- тежкото закононарушение, белязало 2022 година е тройното ликвидиране в село Рогош. Жертвите бяха мъж и двамата му синове, а техният убиец- родственик. Семейна омраза за парцел бе в основата на изстрелите, попаднали в телата на двамата братя и татко им. Убийството бе осъществено с противозаконна пушка, която убицът е имал.

На 6 август Николай Христов се е прибирал от работа, когато на вратата пред дома му заварил подредени с железни пръчки, чичо му-Енчо и двамата му братовчеди. Така абсурдът за въпросния парцел станал по-сериозен, а Николай взел пушката, която притежавал и разстрелял роднините си. Когато паднали на земята, убиецът заредил още веднъж оръжието и стрелял още един път по тях. Версията на Николай Христов бе, че се е опитал да отбрани себе си и щерка си, като е бил под афек, поради издевателството, който е търпял години наред от тримата убити мъже. 

 

Фатална ревнивост

На 27- ми ноември по изключително непосилен метод бе убита 28-годишната Фанка Атанасова в пловдивското село Пъдарско. Причината за убийството бе изблик на ревнивост от бащата на децата й, с който преди време са се разделили. Александър Пашов пресрещнал някогашната си жена преди работа, като невъзмутимо я е прострелял в главата, а с цел да скрие тялото на младото момиче, го бе заровил.

Бащата на двете й деца възнамерявал убийството няколко месеца, като се е снабдил и с нелегално оръжие. На 25-ти ноември Фани е тръгнала рано заран за работа и оттогава дирите й изчезнали безследно. След като не отишла на работа, работодателят ѝ се опитал да се свърж с нея, само че тя не вдигала мобилния си телефон. 

Нейни близки почнали да я търсят, минавайки по нормалния път на дамата, забелязвали спрян странично микробус, който тя управлявала. Той е бил с леко открехната врата, а вътре били открити телефона ѝ и дамската ѝ чанта. След дълго търсене от  полицията, тялото на дамата бе намерено заровено в колиба, намираща се в ненаселен двор. Атанс Пашов оказал помощ на проверяващите, като е направил признания, а всички в селото бяха потресени от жестокостта на мъжа. Според локалните, двамата са били разграничени и не били в положителни връзки, а той доста я е ревнувал. 



Уреждане на неплатени сметки 

Спор за пари- това бе претекстът на 80-годишния Благой Цветилов от Първомай да застеля арендатора Димитър Ивнов. Убийството беше осъществено с противозаконна пушка, а двата възпроизведени патрона бяха попаднали в главата и в гърдите  на 53-годишния Иванов. Убитият аграрни производител се грижил  за земите си, когато Цветилов дошъл въоръжен на равнищата и разпалил абсурда, който приключил с съдбовен край. По-късно 80-годишният мъж самичък се е предал на проверяващите, като е предал и оръжието, с което е направил убийството.



Жертви на алкохола

Дни преди посрещането на новата година, пиянска кавга сред братовчеди приключи с съдбовен край . На 29-ти декември към 22 ч. в Куклен, жертвата Ламбри Л. и неговата роднина Мариян Паскалев са били солидно почерпени с алкохол. Между двамата горящ огромен скандал, който прераснал във физическа разпра, с съдбовен край за Ламбри.. По-късно тялото на мъжа бе открито от сина му в безпомощно положение в двора на къщата. Пристигналите на място медици са отбелязали, че 55-годишния Ламбри Л. е умрял след нанесен нечовечен побой. 



Дни след посрещането на 2022 година, 50-годишният Васил Колев от Първомай, наръга съседа си Димитър Митков в корема. Действията на отговорния евентуално още веднъж са вселдсвтие на солидните количества признат алкохол.

На 24 януари 2022 г. двамата съседи и още няколко души отишли в къщата на Колев след работа. Там той и Димитър използвали доста алкохол. След няколко напитки, сред двамата бил зародил спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл Димитър „ сводник “. Димитър Митков се ядосал и го блъснал два пъти с пестник. Така пияният Колев решил да му отмъсти и пробол Димитър с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в региона на корема. Двамата излезли отвън къщата. Там наръганият Димитър паднал на земята. Свидетел на кървавата сцена бе станал различен техен другар, който заварил Васил провесен над тялото на Димитър, а до тях бил кървавия нож. Така той и Васко откарали ранения мъж в болничното заведение, само че раната се оказала смъртоносна.



47-годишният Огнян Йорданов бе открит мъртав с множество рани и кръвонасядания, покрай стадиона в село Милево.  Заподозрени за убийството на мъжа бяха петима мъже от селата Милево и Караджово, като единствено един от тях бе с повдигнато обвинение- 41-годишният полицейски чиновник Ангел Георгиев. 

На 4-ти септември петимата мъже и убитият Огнян са чествали след събора на село Милево в дома на Ангел. Купонът бил гарниран с големи количества алкохол, като след прерастнал скандал, Йорданов бива грубо пребит, влачен и пренебрегнат в кошове до игрището в селото. Единствено на служителя на реда Ангел му бе повдигнато обвиняване, макар че изрично твърдеше, че той не е взел участие в побоя над убития, а единствено се е опитвал да ги разтърве.



Странна история, само че факт.  45-годишният Александър Радев умъртви своя съпруг Андреас Ропел в Стамболийски. Двамата имали легален цивилен брак в Германия, само че постоянно се били карали. Понякога свадите им прераствали и във физическа разпра. Така на 4 май, ден откакто се преместили в жилище, намиращо се в Стамболийски, двамата почнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Те били използвали огромни количества алкохол и под афект, протегнали ръка към ножове, като почнали да си нанасят взаимни рани. В един миг Александър пробол смъртоносно колегата си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел умрял.



Солидно почерпеният Николай Танчев преби до гибел жена си Марияна Кръстева . Двмата живеели на семейни начала в град Сопот. На 6-ти август те отишли на гости на другар, като там използвали доста алкохол и сред двойката възникнал скандал. На 7-ми август към 2:00 часа, когато тръгнали да се прибират, по пътя към фамилния дом продължили да се карат. В региона на стадиона, пияният Николай Танчев нанесъл множество жестоки удари на жена си по главата и тялото. Тя бе изпаднала в безпомощно положение, а той я изоставил и се прибрал в жилището. 



Спор за едно скъсано яке и доста алкохол бе в основата на абсурда сред татко и наследник, довел до убийството в Неделево. Пияният  Стоян Терзиев умъртвил 64-годишния си татко Антон Терзиев, откакто в продължение на 5 минути му нанасял удари с ръце и крайници. Майката се е опитвала да го спре, само че той продължавал. 

На 16-ти март 2022 година сред бащата и сина бе зародил битов спор в къщата, където живеели. Синът нанесъл на татко си голям брой удари с юмруци и ритници, като го удрял по главата и тялото и го оставил в безпомощно положение. Непосредствено след случая, съседи извикали кола за спешна помощ, която откарала потърпевшия в болница в Пловдив. На идващия ден обаче мъжът умрял в резултат на тежка емболия и дихателна непълнота.



Две идентични убийства, в които алкохолът зае основна роля.

28-годишният наркозависим Христо Сираков умъртви с железен чук личната си баба в Брани поле. До съдбовната преживелица се стигнало след възникнал скандал посред им. Така младежът е бил нанесъл смъртоносни удари на баба си, а до момента в който е правил умишленото ликвидиране той е бил под въздействието на доста алкохол. 84-годишната жена е умряла поради тежките си пострадванията. След като бе осъзнал какво е направил, младежът самичък е изискал да остане зад решетките. 



Подобен е и случаят с 95-годишната Гена Кръстева, която бе пребита до гибел от 44-годишния си внук и  някогашен полицай- Иван Дачев.   Различното в историите е, че Дачев не чустваше особенно разкайване, откакто няколко пъти е повтарял, че нямало смисъл от викане на кола за спешна помощ, тъй като баба му желала да си почине у дома. 

Пенсионерката е живяла в един апартамент с Иван Дачев, който пиел редовно и играел хазарт. Внукът проявявал непрекъсната експанзия към баба си. По-късно се стигнало и до случай, когато на 13-ти декември Дачев се прибрал, още веднъж пийнал. Между него и баба му е зародил скандал. Така той я налагал по главата, а по-късно я оставил безпомощна. На 14-ти вечерта той още веднъж я пребил, този път още по-жестоко. Оставил я да лежи пребита и кървавена. На идната заран, бабата била открита от жена, която полагала грижи за нея. Гледачката доста се тормозила и била попитала внука на какво се дължи положението на бабата. Той невъзмутимо дал отговор, че била паднала от леглото, на което е спяла. Жената бе изпаднала в кома след побоя, като дни по-късно умря в болничното заведение.

  

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР