2021 година е съвсем близо и е време да мислим

...
2021 година е съвсем близо и е време да мислим
Коментари Харесай

Тенденциите в дигиталния маркетинг за 2021 година


2021 година е напълно близо и е време да мислим за новите трендове в цифровия маркетинг
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако даден бизнес желае да разпространява името си и да генерира продажби, то той би трябвало да разполага с вярна тактика. Чрез маркетинга фирмите притеглят и задържат своите клиенти. Ето за какво в сърцето на сполучливия бизнес се крие маркетингът, който с годините се трансформира в наложителна и извънредно значима част от всеки бранд.

2021 година е напълно близо, което значи, че е време да започнете да мислите за новите трендове в цифровия маркетинг. През актуалната година се сблъскахме с фрапантни промени, подбудени от пандемията COVID-19, и наподобява, че новата година ще донесе със себе си доста трансформации.

За да бъдете положителни маркетолози, е належащо да следите трендовете – да бъдете в крайник с новостите, с цел да ги внедрявате в маркетинговата си тактика. Маркетинг академията към лицензиран Учебен център Нет Ит , като водач в организирането и провеждането на професионални образования, споделя своите прогнози за света на цифровия маркетинг през 2021 година, които ще са от изгода за бизнеса.

1. Оптимизиране на гласовото търсене

Този вид услуга сътвори същински взрив! Например Гугъл Home – виртуален помощник, разчитащ съвсем напълно на гласови поръчки, с цел да обслужи клиентите си. Това е комфортна функционалност, която разрешава на потребителите да търсят отговорите на своите въпроси, без да пишат по клавиатурата. Този способ е съвършен за хора, които са непрекъснато в придвижване.

Съществуват известни разлики сред търсенето посредством писане на основни думи и гласовото търсене. При втория способ е доста по-вероятно потребителите да ползват всекидневен език и да употребяват „ думи с дълги опашки ” (Long Tail Keywords).  Един от най-хубавите начини, с цел да гарантирате, че бизнесът ви е усъвършенстван за гласово търсене, е като актуализирате профила си в Гугъл My Business (GMB).

Понастоящем към половината от популацията на света употребява под някаква форма гласово търсене. През 2021 година се чака броят на тези консуматори единствено да нараства.

2. Използване на видео реклама

Чрез платформи като YouTube и TikTok и посредством функционалности като „ истории ” в Instagram, видеото продължава да става все по-популярно за реклама. Последни изследвания сочат, че една трета от купувачите вършат покупка на продукт или услуга, откакто са видели видео реклама. Това демонстрира нейното въздействие върху финалното решение на потребителите.

Платформи като Фейсбук и Instagram, които в миналото са били насочени към изображенията, в този момент се трансфораха в излъчвания, цялостни с видео наличие. Видеото улеснява фирмите да подчертаят преимуществата и характерностите на предлаганите артикули. Добавяйки видеоклипове в обществените си мрежи ще засилите прочувствената си връзка с потребителите, което ще докара неизбежно и до продажби.

Маркетинг академията споделя, че 76% от пълнолетните хора в Съединени американски щати, Англия и Австралия са закупили артикул след гледане на видеоклип.

3. Прилагане на маркетинг посредством микро-инфлуенсър

Инфлуенс маркетингът е известна тактичност от години. Първоначално марките смятаха, че е по-изгодно и сполучливо да си партнират с извънредно известни персони (макро-инфлуенсъри) с милиони почитатели. Този метод се оказа доста безценен и ненапълно не доста ефикасен. Някои звезди с голям брой почитатели имат много ниска степен на ангажираност на потребителите, което води и до ниска възвращаемост спрямо авторитетни лица от по-ниско равнище (микро-инфлуенсъри).

През 2020 година микро-инфлуенсърите станаха доста по-предпочитани, откакто хората откриха резултата, който имат върху потребителите по отношение на решенията за покупка. Те са по-отдадени на дейното ангажиране със наличието си, ориентирано към техните почитатели. Тези „ по-малки инфлуенсъри ” нормално имат характерна пазарна ниша, което улеснява притежателите на бизнеси да доближат до своята целева публика, което води след себе си до осъществени продажби.

Тенденциите сочат, че този тип маркетинг, посредством авторитетни лица, ще стане все по-успешен. Затова Маркетинг академията ви поучава да започнете изследване и търсене на подобаващи инфлуенсъри, които имат почитатели, отговарящи и на вашата мечтана аудитория и биха се заинтересували от услугите или продуктите, които оферирате.

Всяка нова година води със себе си нови трендове и тактики за използване. Предпочитанията на потребителите също се трансформират с времето. Ключът към триумфа е да се информирате и да се учите непрекъснато.

Ако желаете да бъдете в крайник с новостите и да натрупате скъпи познания и умения,  то вярното място за вас е Маркетинг академията. Тя провежда и организира годишно образования, които са подобаващи както за изцяло начинаещи, по този начин и за хора, които желаят да обогатят своите познания. В нея се оферират необятен набор от благоприятни условия и образования.

Още през днешния ден стартира гратис образование –. Не пропускайте тази опция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР