„2021 г. беше болезнена година за всички нас, но не

...
„2021 г. беше болезнена година за всички нас, но не
Коментари Харесай

Представителят на СЗО в България: 2022 г. трябва да бъде краят на пандемията от COVID-19

„ 2021 година беше мъчителна година за всички нас, само че не можем да си позволим да бъде пропиляна година. Всички би трябвало да научим уроците, които тази година ни преподаде. В това отношение 2022 година би трябвало да бъде краят на пандемията от COVID-19, само че би трябвало да бъде и началото на нещо друго - нова епоха на интернационална взаимност и национално единство”. Това съобщи представителят на Световната здравна организация у нас - доктор Скендер Силав ефира на нова телевизия.

„ Знаем, че Омикрон се популяризира извънредно бързо и в границите на няколко седмици ще господства във от ден на ден страни в европейския район, евентуално докарвайки до ръба всички затруднени сега здравни системи”, сподели още той.
свързани новини42099преди 5 часа
По думите му не можем да си позволим да стискаме палци и да се надяваме на най-хубавото. „ Напрежението сред здравната система и медиците, които се борят с пандемията, може да бъде голямо. Поради ниското равнище на имунизация в България предизвикването може да бъде даже по-голямо от други страни в ЕС”, счита Сила.

Той разяснява още, че когато става въпрос за локдаун, СЗО вижда това като последна мярка. „ Тя може да е ефикасна, само че е и доста скъпа. На този стадий от пандемията имаме инструментите, които ще ни разрешат да реагираме на COVID-19 и в същия миг да запазим животите ни”, уточни представителят на Световната здравна организация у нас.
COVID-19: Във Франция вкарват наложително носене на маски за деца над 6 години

„ Нашият триумф зависи от това по какъв начин и по кое време прилагаме тези принадлежности. Трябва да продължим да усилваме равнищата на имунизация и да поддържаме всички виновни за контрола на болестта. Спазването на мерите е доста значимо при разновидности като Делта и Омикрон”, безапелационен е той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР