2020 промени света и представите ни за живот във всеки

...
2020 промени света и представите ни за живот във всеки
Коментари Харесай

Бъдещето: Домът: Жилищата ни стават все по-просторни и умни

2020 промени света и визиите ни за живот във всеки аспект. Затова през 2021 година национална политематична телевизия Bulgaria ON AIR ще се концентрира върху бъдещето, трендовете и измененията, които ще обиден живота на всеки човек. На 31 януари започва планът " Бъдещето ", а акцент на първото издание беше домът. Експерти от разнообразни сфери се сплотиха към мнението, че жилищата ни към този момент се трансформират, стават все по-просторни и все по-умни.

COVID-19 промени ли търсенето на жилища?

" Заради обществената отдалеченост от ден на ден се търси пространство - тристайни и четиристайни жилища. Засилва се и търсенето на затворени комплекси и къщи край градовете ", разяснява Борислав Гостев, началник " Управление на Търговски сътрудници " в ОББ.

В студиото на " Бъдещето: Домът " той регистрира, че междинният размер на ипотечните заеми в България е повишен с 12% през 2020 година на годишна база - от 95 000 лева до 108 000 лева

" По данни на Българска национална банка през предходната година размерът на отпуснатите ипотечни заеми нараства с 400 млн. лева до общо 4 милиарда лева ", съобщи още Борислав Гостев.

В диалог с водещата Калина Донкова, публицист от и продуцент на " Директно ", инж. Павел Тенев, строителен шеф " Направление Градски Имоти " в капиталова компания Green Life Development & Resorts, изграждаща " Проект 80 Тинтява ", съобщи, че има предпоставки имотният пазар да продължи да се развива и да стане постоянен и прогнозируем, а рисковете ще могат да се ръководят. По думите му златното предписание при градеж на топ парцел е местоположението.

Умният дом от близко

" Съвременните жилища у нас са все по-качествени, развиването на технологиите ни дава опцията да заимстваме от всичко най-хубаво ", разяснява инж. Тенев.

В бъдеще инж. Павен Тeнев чака да се изградят градове както във въздуха, по този начин и под водата. Докато технологиите се развият до степен да се построят такива градовете, новите технологии вършат дома ни по-умен и функционален.

" Говорейки за интелигентен дом, няма по какъв начин да изключим човешкия фактор. Комфортът значи опцията на потребителя да свърже повече устройства в дома си, употребявайки една и съща платформа ", изясни добави Емануил Тотев, търговски шеф в TESY.

Калина Петкова, управител Маркетингови Комуникации, Schneider Electric, посочи, че домът става " интелигентен ", когато има построена връзка сред обособените системи в него.

" С помощта на умния дом можем да реализираме основни спестявания и да живеем интелигентно с доста по-нисък отпечатък ", означи в студиото на.

Ивайло Рашев, шеф на Bosch България, потребителите у нас доста трансформират желанията и домовете си.

" Домакинствата чакат да почистват по-бързо без кабел, да готвят по-лесно и по-забавно, употребявайки многофункционални кухненски роботи. Домът става все по-умен ", съобщи Рашев.

Философията на дома и илюзията за сигурност

Д-р Калина Йорданова, психолог и антрополог акцентира, че домът и жилището са разнообразни неща. Домът се свързва с връзките с хората, затова жилището, което е просто пространство, се трансформира в дом, когато има връзки и последователност.

" Домът отразява и положението на мозъка, а по време на пандемия се търси повече сигурност. Превръщането на дома в офис, учебно заведение, фитнес, усилва чувството ни за сигурност, само че води и до доста по-високо напрежение и спорове поради неналичието на опция да излизаме по-често и да поддържаме връзка с други хора ", предизвести доктор Йорданова.

" Бъдещето: Домът " се излъчи онлайн в ефира на телевизия и радио Bulgaria ON AIR, и уеб страниците и обществените мрежи на водещите канали на Investor Media Group - Bgonair.bg; Bloombergtv.bg, Investor.bg, Dnes.bg. Специалното студио доближи до 50 000 индивида през всички платформи, на които беше предавано. Цялото издание може да гледате.

Следващото издание на мултиплатформения план на Bulgaria ON AIR " Бъдещето " ще се организира на 6 юни, а акцент в него ще бъде бъдещето на парите.

Проектът " Бъдещето: Домът " се организира със специфичното партньорство на ОББ, Теси, Шнайдер Електрик, Бош и " Проект 80 Тинтява ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР