2020 година един отговорен човек (Румен Радев - бел.ред.) вдигна

...
2020 година един отговорен човек (Румен Радев - бел.ред.) вдигна
Коментари Харесай

Горанов: Ако Радев иска да е наравно на политическия терен - трябва да си изцапа обувките

2020 година един виновен човек (Румен Радев - бел.ред.) подвигна ръка и счупи политическата система. Той се трансформира най-успешната сурогатна политическа майка, създавайки или пробвайки се да сътвори някакви политически планове, каквато не беше негова работа. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви някогашният финансов министър Владислав Горанов.

По думите му ГЕРБ са в ясни връзки с президента Радев. И изясни за какво.

Румен Радев възприе една роля на президент, която никой не може да му оспори. Той има място в политическия живот. Но още от първите дни стартира да управлява изпълната власт. Заради устрема му да взе участие в изпълнителната власт, той доста постоянно вземаше позиции, които не са разказани във функционалностите му като държавен глава от Конституцията. Той самият легитимира доста хора в политиката. (…) Но в случай че желае да е наедно на политическия терен – би трябвало да си изцапа обувките.

На въпрос може ли да уточни най-малко трима политици, Горанов съобщи – да вземем за пример Кирил Петков, Асен Василев и най-първият му длъжностен министър председател Стефан Янев.

Владислав Гаранов разяснява и горещата тематика, обвързвана с влизането на България в еврозоната.

Ще станем членове на еврозоната, когато осъществим всички критерии. Това, което допуснахме като неточност е финансовата политика – внезапно увеличение на приходи. Така се стигна до по-висока вътрешна инфлация спрямо средноевропейската. (…) Основният укор тук е – сбъркахме ли с вътрешните принадлежности, които да спрат покачването на инфлацията. И моят отговор е – да. Това ни отдалечава от еврозоната, уточни той.

Финансовият министър добави, че не е оптимист, че ще влезем в еврозоната съгласно прогнозите на Асен Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР