2020 година е почти тук и има някои неща, които

...
2020 година е почти тук и има някои неща, които
Коментари Харесай

Ясен е цветът на 2020 година

2020 година е съвсем тук и има някои неща, които би трябвало да знаем за новата година. Едно от тях е да вземем за пример кое ще е животното на новата година по китайския хороскоп. Друго такова нещо е кой ще е цветът на 2020 година.

Вече 20 години всеки декември Pantone афишира цвета на идната година. Цветът на 2020 е определен не толкоз поради какъв брой добре ще стои на всеки вид кожа или коса, а в действителност е съгласуван с въздействието му върху душeвността ни, пишат от missbloom.bg. Както за доста хора е известно, класическото тъмносиньо успокоява душата и понижа напрежението, а в настоящето време, цялостно с фактори, който натоварват съзнанието ни, се нуждаем от тъкмо това.

За да изберат цвета, от Pantone са провели изследване за усещанията на хората по целия свят към разнообразни нюанси. За синьото всички показват едно и също – то им вдъхва чувство за успокоение, непоклатимост и константност. “Когато забележим тъмносиньото небе през прозореца, осъзнаваме, че е време за отмора, за равносметка и тишина. Видим ли този цвят тялото ни подсъзнателно се ориентира към тези страсти като част от вечерната му подготовка ”, разяснява Лиатрис Айсман, изпълнителен шеф на Pantone Color Institute.

Pantone считат да показват цвета мултисензорно – хората ще могат да допрян, вкусят, чуят и да помиришат синьото. За задачата употребяват способността на индивида да свързва разнообразни способи за усещане на подсъзнателно равнище – по този начин наречената синестезия. При някои хора това умеене е по-развито, само че задачата на Pantone е била да намерят асоциациите, които съвсем всеки ще може да разпознае.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР