2019 г. бе може би най-тежката в историята на Huawei,

...
2019 г. бе може би най-тежката в историята на Huawei,
Коментари Харесай

Huawei, Samsung, Apple, Strategy Analytics и може ли китайската компания да задмине Samsung през 2020 г.

2019 година бе може би най-тежката в историята на Huawei, откакто възбраните, въведени от Съединени американски щати, съществено повлияха на продажбите на компанията в западния свят.

Противно на всичко упования обаче китайската компания освен продължи да пораства, само че и съвсем извърши обещанието си да задмине Samsung като водещ производител на смарт телефони в света.

В края на 2019 година Huawei е единствено на стъпка зад корейския си съперник.

По данни на Strategy Analytics Huawei е съумял да продаде невероятните 251 милиона телефони през актуалната година, с което компанията към този момент държи 17.7% от пазара - с 3.3% повече от 2018 година

Това се дължи в огромна степен на мощните продажби в Китай, където към този момент 40% от продаваните телефони носят логото на Huawei.

В същото време Samsung e съумял да продаде общо 323 милиона устройства, с което е заслужил 21.3% от международния пазар.

Крехката преднина от едвам 3.6% на Samsung несъмнено наподобява като нещо, с което Huawei би могъл да се оправи през 2020 година, считат анализаторите.

Едно обаче е ясно - Apple наподобява все по-назад и все по-неподвижно в третата позиция в класацията с пазарен дял от единствено 13.6% и 193 милиона продадени iPhone устройства през 2019 година /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР