2017 година е най-скъпо струващата година в историята по икономически

...
2017 година е най-скъпо струващата година в историята по икономически
Коментари Харесай

Природните бедствия през 2017 г. са причинили загуби за 344 млрд. долара

2017 година е най-скъпо струващата година в историята по стопански загуби от естествените бедствия за 344 милиарда американски $, които главно се дължат на ураганите " Харви ", " Ирма " и " Мария ", тайфунът " Хато " в Китай и циклонът " Деби " в Австралия. Това излиза наяве от разбор на екипа за проучване на катастрофични модели на английската презастрахователна компания Aon Benfield, представен от организация MarketWatch, за която оповестява БНР.

В отчета, озаглавен " Времето, климата и злополуките: Годишен отчет за 2017 година ", екипът на компанията разкрива, че през предходната година е имало 330 пагубни естествени бедствия. 97% от които са били породени от свързани с смяна на времето събития. Икономическите загуби от тези бедствия са били с 93% по-големи от осреднените за интервала от 2000 до 2016 година.

Застрахователните загуби за частния бранш и за финансираните от правителставата избавителни стратегии възлизат през 2017 година година на 134 милиарда $ - тъкмо под рекордните 137 милиарда $ през 2011 година.

„ Докато 2017 година беше скъпа година за застрахователната промишленост, презастрахователният пазар разполагаше с почти 600 милиарда $, с цел да издържи на големия размер изплащания на застраховки ", уточни Ерик Андерсън, който е основен изпълнителен шеф на компанията Aon Benfield.

Той също по този начин означи, че са били застраховани 36% от икономическите вреди за към 80 милиарда $, породени от ураганите " Харви ", Ирма " и " Мария ". Застрахователните загуби в резултат на пожари пък са достигнали рекордните 14 милиарда $.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР