2017 г. беше една от най-вълнуващите трансферни години в историята

...
2017 г. беше една от най-вълнуващите трансферни години в историята
Коментари Харесай

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

2017 година беше една от най-вълнуващите трансферни години в историята на европейския футбол.

Трансферният пазар няма да се същият, откакто цената на прехвърлянията скочи стремглаво, а едни от най-хубавите футболисти смениха тимовете си.

Факти.бг ви показва 10-те най-значими прехвърляния през 2017 година

1. Неймар в ПСЖ



Бразилският футболист беше платен от Барселона през 2013 година и всички го възприемаха като наследника на Лионел Меси и идната огромна звезда на клуба. За това и за всички беше шокиращо, когато Неймар самичък настоя за прехвърлянето във френския ПСЖ.

Французите заплатиха за футболиста рекордните 222 млн. евро, което тотално прекатурна трансферния пазар и трансформира Неймар в невиждано най-скъпият футболист в историята.

Той оправда решението си с това, че желае да показва, че може самичък да е водач на собствен тим, като от началото на сезона има 20 гола във Франция, само че единствено триумф в Шампионска лига би потвърдил до какъв брой вярно е било неговото решение.

2. Леонардо Бонучи в Милан



След предишния сезон доста специалисти считаха Бонучи за най-хубавия централен зашитник в света и съществена фигура в шампионския тим на Ювентус, който стигна и край на Шампионската лига.

Бонучи обаче хвърли същинска бомба с решението си да напусне гранда от Торино, най-много поради несъгласия с треньора Масимилиано Алегри. За него предложения изпратиха всички британски и испански грандове, само че той още веднъж изненада всички, като реши да се върне в родния си Милан в трансфер за към 40 млн. евро.

Защитникът реши, че желае да остане в Италия, само че сезонът не е изключително мощен за неговия Милан, като е доста евентуално още през лятото той още веднъж да смени тима.

3. Мохамед Салах в Ливърпул



Египтянинът направи страховит сезон в Рома, само че огромните грандове гледаха с съмнение към него, преди той най-накрая да получи трансфер в Ливърпул на стойност от 42 млн. евро.

Много от почитателите гледаха с съмнение към египетския футболист, само че той направи свръхестествен сезон и за малко време се трансформира в един от най-зрелищните футболисти в света. До тук той има 22 гола за Ливърпул през сезона, като в случай че остане още няколко години, може да се трансформира в една от най-големите митове на клуба.

4. Ромелу Лукаку в Манчестър Юнайтед



Лукаку имаше 4 изключителни сезона в Евертън, когато реши, че е пристигнало времето за трансфер в гранд. До последно любимец за неговия автограф беше Челси, само че в последния миг нападателят беше завлечен от Манчестър Юнайтед за сумата от 85 млн. евро, като върху него паднаха упованията да бъде новият звезден нападател на тима.

До тук през сезона Лукаку има 12 гола в шампионата, като търпи доста рецензии, поради това, че в някои мачове просто отсъства, само че въпреки всичко съгласно специалисти той има капацитета да стане звездата, която неговият тим търси.

5. Килиан Мбапе в ПСЖ



Мбапе беше младата сензация на 2017 година като вкара доста голове за Монако във Франция и беше основна фигура в достигането на тима до полуфиналите в Шампионска лига.

През лятото се твърдеше, че той е несъмнено ново попълнение на Реал Мадрид, само че изненадващо за всички той избра ПСЖ. Мбапе мина под наема в тима от Париж, като най-вероятно формалната продажба ще настъпи през това лято.

На този стадий нападателят има 9 гола във френската Лига 1, като деянията му са на приливи и отливи. Все отново съгласно специалистите той демонстрира какъв брой огромен е капацитета му и каква звезда може да бъде след няколко години.

6. Алваро Мората в Челси



Мората беше втори избор за нападението на Реал Мадрид, само че макар лимитираното време съумя да означи 15 гола в испанското състезание.

Въпреки огромния си капацитет, до този миг от кариерата си той в никакъв случай не беше първи избор в тимовете си и за това реши да премине в Челси за рекордната за клуба сума от 80 млн. евро, където се надяваше най-сетен да се утвърди като огромна звезда.

Мората стартира стремително и означи 10 гола през първите си 4 мсеца в клуба, само че по-късно формата му спадна, като той се надява в края на сезона да показва, че заслужава да бъде първи избор.

7. Диего Коста в Атлетико Мадрид



Още при започване на лятото беше ясно, че нападателят на Челси ще напусне клуба, поради разногласия с треньора Антонио Конте.

Последва тримесечна сага на договаряния с Атлеико Мадрид, до момента в който клуба не се съгласи да заплати 60 млн. евро, с цел да си върне испанския нападател.

Коста трябваше да чака до края на годината до момента в който заиграе за новия си клуб, само че лека бавно показва формата си, която го направи звезда в клуба преди 4 години.

8. Усман Дембеле в Барселона



След като през лятото Барселона шокиращо загуби Неймар, клубът трябваше незабавно да му откри заместител и в последна сметка се спря на младата звезда на Борусия Дортмунд Осман Дембеле.

Между двата клуба и самият футболист имаше голям брой несъгласия, преди най-сетне прехвърлянето за 160 млн. евро да стане факт. Демблеле стартира мощно за Барса, само че последователно треньорът Ернесто Валваерде стартира все по-рядко да разчита на него, като е доста евентуално той да премине в различен клуб още това лято.

9. Хамес Родригес в Байерн Мюнхен



Колумбиецът мина в Реал Мадрид през 2014 година, само че по този начин и не се утвърди като водещ състезател в тима. Така и през лятото в клуба взеха решение да се разделят с плеймейкъра, като подписаха изненадваща договорка за двугодишен наем с Байерн Мюнхен.

Началото в клуба за Родригес беше мъчно, само че последователно той стартира да се трансформира във все по-важна част от тима. Според специалистите в случай че усъвършенства още малко представянето си, той може и да се завърне в Реал Мадрид.

10. Кайл Уокър в Манчестър Сити



Сити взеха решение да заздравят отбраната си през този сезон и привлякоха бранителя на Тонтъм Каел Уокър за 50 млн паунда.

Уокър пасна като дялан камък на Сити и се трансформира в съществена фигура за тима. Със заздравената отбрана Сити се трансфораха в същински доминатор в Англия. Отборът е любимец и в Шампионската лига.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР