2017-а ще завърши без дефицит или с малък излишък, вещае

...
2017-а ще завърши без дефицит или с малък излишък, вещае
Коментари Харесай

2017-а ще завърши без дефицит или с малък излишък, вещае Менда Стоянова

2017-а ще приключи без недостиг или с дребен остатък, вещае Менда Стоянова 2017 година ще приключи без недостиг или с дребен остатък. Тази прогноза направи  в изявление за Дарик радио ръководителят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова. Според нея цените на цигарите ще се покачат минимално след нарастването на ставката на акциза през идната година.

В отговор на въпрос за упованията за повишение на приходите и по-специално за митингите на служителите на реда , които упорстват за 15-20 % растеж на заплатите , Стоянова сподели: " Когато приказваме за повишение на приходите, би трябвало да знаем две неща: първо, това може да се случи единствено в случай че бъде планувано в бюджет 2018 и второ, това би трябвало да се случи единствено тогава, когато сме сигурни, че ще имаме спомагателни доходи в бюджета и те ще бъдат непрекъснати както за 2018-а, по този начин и за 2019-а година, по този начин и за последващи години. Защото когато приказваме за разноски за заплати или пенсии, ние приказваме за непрекъснати във времето разноски, които би трябвало да бъдат обезпечени с доходи и никога не можем да считаме, че остатъкът за 2016-а или 2017-а година може да бъде източник на такива непрекъснати разноски за приходи ", сподели Стоянова.

Тя е безапелационна, че би трябвало да се набележат цели и първо да се финансират те и по-късно всички останали сфери.

На въпрос дали ще има опция за увеличение на заплатите на служителите на реда, Стоянова отговори, че все още не престават диалозите сред финансовото и останалите министерства, тъй като по думите й не става въпрос единствено за двустранен разговор с Министерство на вътрешните работи или МО, само че " комплицирана е сметката: парите би трябвало да бъдат разпределени и по едно и също време с това да не надвишаваме приходите, които бихме събрали от стопанската система ".

На въпрос дали сензитивните тематики за увеличение на приходите в някои сфери сега се разискват, само че м оже би ще се откри запас за нарастване на възнагражденията поради растежа на Брутният вътрешен продукт, Стоянова сподели: " Да, т акъв запас евентуално ще се откри, само че отново споделям, всичко е въпрос на сметка ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР