2003 Chevrolet SSR Не е съвсем сигурно какво точно е това?

...
2003 Chevrolet SSR
Не е съвсем сигурно какво точно е това?
Коментари Харесай

Странни модели със странни решения 7 - видео

2003 Chevrolet SSR
Не е напълно несъмнено какво тъкмо е това? Дали е пикап или състезателен кабриолет? Всъщност, надали има огромно значение. SSR беше първият (и до ден сегашен единствен) пикап с прибиращ се корав покрив. Собствениците му имат с какво да се похвалят – 300 к.с. от работлив, 5,3-литров V-8. Но до такава степен - ускорението на този тежък Chevy надали заслужава перчене. Нещата се усъвършенстваха през 2005 година с акомодацията на 6,0-литров, V8 мотор с мощ 390 к.с., който, дружно с шестстепенната механична кутия разреши на SSR да скача до 100 за 5,5 секунди. И въпреки всичко, SSR се оказа прекомерно чудноват за купувачите и — изненада — продажбите му по този начин и не потеглиха. Производството спря през 2006 година и на Chevy му лиши няколко години, с цел да разпродаде останалите бройки.



2003 Smart Roadster
Двуместният Smart ForTwo си беше напряко хумореска при дебюта си, тъй че можем ли да си представим по какъв начин реагираха купувачите на Smart със свалящ се покрив да вземем за пример в Щатите? Европейците в действителност се пробваха да одобряват Smart Roadster съществено като пестелив съперник на Miata, при изискване че не са се пробвали да победят подобен в светофарна конкуренция - версията с 80 к.с. на 0,7-литровия трицилиндров Smart едвам успяваше да хване стотака за 11 секунди, а имаше версия с 60 к.с., която беше още по-бавна. По-голям проблем беше неприятното монтиране на покривната част. Толкова зле беше работата, че гаранционните разноски възлизаха приблизително на 3000 евро на автомобил, което накара Smart да накълца този чудноват дребен забавник след 2005 година



2011 Nissan Murano CrossCabriolet
Никой не е напълно сигурен какво е предиздвикало Nissan да създаде кабрио версия с две порти на своя SUV Murano. От компанията изрично отхвърля слуховете, че Карлос Госн е желал подобен за брачната половинка си (въпреки че едно изявление в Automobile разкрива, че Госн е бил подбудител). С отрязана горна част това Muano съвсем можеше да усети по какъв начин се огъва, преди да тръгне. Nissan се опита да наложи Murano CrossCabriolet като транспортно средство за плаж през уикенда, като се изключи това, че дребният багажник едвам можеше да побере одеялото и кошницата за пикник. Пастелна цветова палитра и мръсно-бял интериор просто прибавиха още към интензивната чудноватост на Murano CrossCabriolet.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР