200 хиляди автомобила в България остават без задължителната застраховка Гражданска

...
200 хиляди автомобила в България остават без задължителната застраховка Гражданска
Коментари Харесай

Важно! 200 000 коли у нас остават без Гражданска отговорност заради застраховател

200 хиляди автомобила в България остават без наложителната застраховка " Гражданска отговорност " от петък. Причината е, че компанията " Олимпик ", която е записана в Кипър и у нас работи нейна клонова мрежа, е с лишен лиценз от кипърските управляващи. Застраховани чакат погашение на вреди с месеци. В България Комисията за финансов контрол (КФН) е органът, който управлява застрахователите.

На въпроси на bTV по проблема с " Олимпик " оттова дадоха отговор: " Комисията за финансов контрол има лимитирани пълномощия за контрол във връзка с клонове на застрахователи от други страни членки на Европейския съюз, като има право да се намесва, когато застрахователят не съблюдава отговорностите си по отношение на ползватели на застрахователни услуги в България ".

За отнемането на лиценза от КФН оповестяват на 10 май. Като се показва, че на " Олимпик " се не разрешава да подписва нови застраховки, да удължава периоди по към този момент подписани контракти, както и да се разпорежда с активи на клона на територията на България.

Въпреки, че по закон % от всяка застраховка  " Гражданска отговорност " се насочва към Гаранционния фонд, който изплаща вреди когато се случват произшествия с коли без застраховка. Оттам оповестиха, че активността на " Олимпик ",на територията на България не се подсигурява от тях.

Всъщност единственото което е ясно досега, е, че 200 хиляди коли ще останат без " Гражданска отговорност ". Дали в период от 2-3 дни притежателите им ще съумеят да си купят нови застраховки не е ясно. По информация на bTV съвсем 2000 души чакат да им се изплатят вреди, като има и суми от по 20 хиляди лв.. А всяко искане за заплащане е спряно от назначения ликвидатор в Кипър.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР