200 деца от 1. до 7. клас се включиха в

...
200 деца от 1. до 7. клас се включиха в
Коментари Харесай

200 деца премериха сили в традиционния турнир по бадминтон за купа София

200 деца от 1. до 7. клас се включиха в тринадесетото издание на ученическия шампионат по бадминтон „ Златното перце” за купа „ София “, който се организира през почивните дни в зала „ Европа “.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 13-ото издание на конкуренцията и награди спечелилите от 1. и 2. клас „ Радостно е, че всяка година шампионатът става все по-голям и вземат участие повече деца. Поздравявам Българската федерация по бадминтон, които направиха по този начин, че техният спорт да стане един от най-бързо разрастващите се и сполучливи спортове в България през последните години “, уточни министър Кралев. Той изрече своята признателност към родителите, които подтикват и поддържат децата си в това да се занимават със спорт и пожела триумф на всички участници.

Изпълнителният шеф на „ ЕКОПАК България” Тодор Бургуджиев означи, че главната цел на това съревнование е да разпространява измежду децата и техните фамилии освен спорта като здравословен метод на живот, само че и виновното отношение към природата и околната среда, за едно по-добро бъдеще за всички.
Председателят на Българската федерация по бадминтон Володя Златев връчи на министър Кралев приз „ Златно перце “ в символ на признателност за поддръжката, която Ведомството оказва на Федерацията.
Сподели с твоите другари
За втора поредна година благодарение на Министерството на младежта и спорта се осъществя програмата „ Децата и бадминтона “, като през тази година са обхванати над 1500 деца от 35 клуба.
На събитието участваха още почетният ръководител на Българската федерация бадминтон Пюзант Касабян, една от най-успешните ни състезателки Петя Неделчева, и Александър Малинов, член на Управителния съвет на Българската федерация по бадминтон и президент на БК „ Виктори “.
Сподели с твоите другари
Организираният от Българска федерация по бадминтон и „ ЕКОПАК България “ шампионат се организира под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и с поддръжката „ Девин “ АД. Тази година шампионатът е част и от самодейността „ София – Европейска столица на спорта 2018 “.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР