200 000 лв. ще похарчи Община Хасково за трошенокаменна настилка

...
200 000 лв. ще похарчи Община Хасково за трошенокаменна настилка
Коментари Харесай

Хасково харчи 200 000 лв. за улици без асфалт

200 000 лева ще похарчи Община Хасково за трошенокаменна настилка по улици без асфалт в града и селата. Това са сектори, които са осеяни с дупки, сложни са за придвижване, само че не са асфалтирани, защото в тези региони няма улична регулация, канализация и друга инфраструктура.

Такъв регион е вилна зона „ Куба ”, за който сме писали неведнъж. Улицата, която е най-прекият път от „ Орфей ” и „ Дружба ” към Кенана, е в големи дупки, които след дъжд са труднопроходими. М.г. там бе положена настилка от трошен камък, от която след зимата няма помен.

По сходни места ще бъде осъществено подравняване и незадълбочено отводняване, с цел да се обезпечи безвредно придвижване на коли и пешеходци. Такива поправки ще се извършат и в селата от Общината, най-близкото от които е на 8 км, а най-отдалеченото - 31 км от града.

Върху 1344 куб. м ще се извърши машинен ров и отводняване. Следва подравняване и уплътняване на основата върху 22 000 кв. м. След това се изисква доставка, полагане и уплътняване на трошен камък за пътна основа на 3300 куб. м, също и полагане на 900 т фрезован материал за подравняване на пътната настилка.

Офертите от претендентите ще бъдат отворени на 3 юли, излиза наяве от оповестената социална поръчка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР