20 тона канабис са ожънали до този момент органите на

...
20 тона канабис са ожънали до този момент органите на
Коментари Харесай

Над 20 тона канабис ожънали полицаите до момента

20 тона канабис са " ожънали " до този миг органите на реда, които започнаха масирана интервенция през вчерашния ден. Открити са няколко ниви, които към този момент са унищожени.

Операцията се организира на територията на Кюстендил, Смолян и Благоевград със съдействието на Специализирания отряд за въздушно наблюдаване на ГДГП.

 Борисов със съвет към жътварите на канабис да не жънат
Борисов със съвет към жътварите на канабис да не жънат

Наблюдаваме ги от горната страна и ги чакаме, изясни министър председателят

В Благоевградско теренът е извънредно сложен, достъпът е стеснен, тук-там непристъпен за коли и с цел да бъдат открити тези ниви. Канабисът се отглежда в държавен горски фонд, в които има сектори, мъчно забележими даже и от хеликоптера. Затова в интервенцията е включен и оглед на територията с хеликоптер, разясни основен комисар Светлан Кичиков.

Основно дейностите по откриването на засетите ниви с канабис са в труднодостъпните региони на планините Огражден, Беласица и Малашевска.

Общо от началото на сезона унищоженото количество канабис възлиза на 58 тона зелена маса , от тях 48 тона са открити от граничните чиновници.

Образувани са 27 досъдебни производства. Задържани са 12 лица, на множеството от които са с наложени парични гаранции.

Според информация на полицията дрогата е предопределена за разпространяване в района и на територията на страната, само че проверяващите не изключват и опити за експорт отвън страната.

Специализираната интервенция ще продължи до момента в който не се " ожънат " всички ниви в района, закани се основен комисар Кичиков .

Припомняме, че предходната седмица министър председателят Бойко Борисов персонално предизвести производителите и " жътварите " на канабис да чакат службите.

 Преследването на жътварите на канабис стартира
Преследването на жътварите на канабис стартира

Хванаха двама земеделци в Петричко с 30 растения марихуана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР