20! Точно толкова са титлите от Големия шлем на Новак

...
20! Точно толкова са титлите от Големия шлем на Новак
Коментари Харесай

Новак в клуб 20: Джокович спечели "Уимбълдън"

20! Точно толкоз са купите от Големия шлем на Новак Джокович! Той съумя да победи и на " Уимбълдън " и се трансформира в третия настоящ тенисист с толкоз титли. Освен него по 20 имат " нормалните обвинени " и най-големи съперници на сърбина - Роджър Федерер и Рафаел Надал.

На финала в Лондон Джокович победи деветия в ранглистата - италианеца Матео Беретини в четири сета - 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3.

Снимка: Reuters

Мачът продължи 3 часа и 27 минути, а почитателите се любуваха на тенис от най-висока класа. В първия сет Беретини съумя да реализира пробив при започване на частта след поредност от неточности на сърбина. След това международният номер 1 в тениса обаче се завърна на корта като прероден. Той осъществяваше пробивите си при започване на сетовете и закономерно - с премерена и постоянна игра, завоюва шеста купа от " Уимбълдън ".

Снимка: Reuters

За Беретини остава утехата, че се показа на равнище на първия си край от Големия шлем, а извоюваните точки ще му разрешат да се изкачи с едно място в ранглистата от понеделник (12 юли).

34-годишният Джокович е в страхотна серия от началото на сезона. Той съумя да победи в предходните два шампионата от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия и " Ролан Гарос ".

Снимка: Reuters

Той има действителната опция да реализира Голям шлем за годината, в случай че завоюва и Откритото състезание на Съединени американски щати, което ще се организира от 30 август до 12 септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР