20 станаха жертвите на нощните и сутрешни руски атаки срещу

...
20 станаха жертвите на нощните и сутрешни руски атаки срещу
Коментари Харесай

Вадят още жертви от руските ракетни атаки: 20 са вече убитите, над 100 ранените

20 станаха жертвите на нощните и утринни съветски офанзиви против Украйна, повече от 100 души са ранени.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в обществените мрежи за трима убити, 25 приети в болница и три с по-леси пострадвания.

В Лвовска област е умрял 1 човек, 15 са ранените.

В региона на Днепропетровск 6 души са убити, 28 са ранени. Сред потърпевшите е дете на 1,5 година

Ръководителят на Областната държавна администрация в Одеса - Олег Кипер, заяви за трима починали и най-малко 22-ма ранени, в това число две деца и бременна жена.

От управата на Харков имат данни за трима починали и 11 ранени.

В региона на Запорожие са починали четирима души, а 12 са ранени, заяви ръководителят на регионалната държавна администрация Юрий Малашко, обобщава " Украинская истина ".

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел осъди последните смъртоносни бомбардировки на Русия над украински градове, обвинявайки Москва, че нанася удари по мирното население, съобщи Агенция Франс Прес.

" През нощта Русия предприе една от най-мащабните офанзиви от началото на пълномащабното си навлизане в Украйна ", написа Борел в X.

" Това беше следващото подло и всеобщо нахлуване против учебни заведения, метростанция и болница, вследствие на което починаха минимум 16 души, а редица бяха ранени. Европейски Съюз е с Украйна, колкото и време да е належащо ", добави топ дипломатът.

Междувременно украинското посолство у нас излезе с апел интернационалната общественост да сплоти всички старания за прекъсване на съветския геноцид

" В нощта на 29 декември pуската федерация извърши един от най-големите ракетни удари по украински градове и села за цялото време на пълномащабното навлизане. По предварителна информация съперникът е употребявал 158 средства за въздушно нахлуване: разнообразни типове ракети и ударни БЛА. Масираната офанзива беше ориентирана против Киив, Лвив, Днипро, Одеса, Харкив, Хмелницкий и други украински райони ", се споделя в изказване на Министерството на външните работи на Украйна по отношение на съветския масиран обстрел на Украйна.

" Родилна болница, учебно заведение, жилищен блок, детска градина, поща, метростанция, търговски център са единствено част от цивилните обекти, атакувани от съветската войска. Десетки са убитите и ранените вследствие на обстрела. Издирването на тези, които са били под руините, продължава.

Руските войски се бият против украински дами, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, осъществени от русия в Украйна през днешния ден, са нейното възмездие за неспособността да обърне хода на битката на бойното поле с украинските сили.

Призоваваме интернационалната общественост да сплоти всички старания за прекъсване на съветския геноцид над украинския народ. Никакви диалози за " помирение ", " краткотрайно подчинение на територии ", " отмалялост ", " договаряния " и други " отстъпки " няма да спрат съветската експанзия, а единствено ще усилят нейния мащаб. русия не преглежда други сюжети с изключение на цялостното заличаване на Украйна ", се споделя в обръщението.

" В този подтекст ние сме надълбоко признателни на сътрудниците, които предоставиха на страната ни средства за противовъздушна и противоракетна защита. Днес вашата помощ избави доста животи. Единственият вероятен метод за отбрана на украинците е обезпечаване на Украйна всички нужни военни и финансови средства за самоотбрана. Руският гнет би трябвало да загуби, а Украйна да завоюва ", пишат от украинското Министерство на външните работи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР