20 сигнала за купуване на гласове са получени до момента

...
20 сигнала за купуване на гласове са получени до момента
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Имаме 20 сигнала за купуване на гласове

20 сигнала за пазаруване на гласове са получени досега в Националния действен щаб. Това заяви пред bTV основният секретар на Министерство на вътрешните работи Стоян Темелакиев, който управлява щаба.

На въпрос има ли определенa политическа партия, за която са сигналите, той съобщи, че не може да отличи единствено една, само че една от партиите имала превес.

„ Сигналите се ревизират, по някои от тях има формирани и досъдебни производства “, сподели Темелакиев и посочи, че работа по тях е почнала след набирането на нужната оперативна информация.

По думите му има и сигнали от „ будни жители “. Той посочи, че е направена нова организация за идните избори, с която контролът за приемане, систематизиране и отработване на сигналите би трябвало да се завиши.

„ От София ще бъдат командировани чиновници, които ще се наблюдават инспекциите, с цел да се избегнат свързаности на локално равнище “, добави Темелакиев.

Относно рокадите в Министерство на вътрешните работи, отрасловият зам.-министър Емил Ганчев разяснява пред bTV, че кадрови промени непрекъснато се правят, съгласно оценката за професионализма на съответния началник.

Той разгласи, че инспекцията за подслушването към момента продължава, а когато завърши ще бъде докладвана на съответната парламентарна комисия. Ганчев посочи, че продължава инспекцията и по която бяха извикани на разпит някогашни топ магистрати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР