20 млн. лева струва осветлението на София за 2018 г.20

...
20 млн. лева струва осветлението на София за 2018 г.20
Коментари Харесай

20 млн. лева струва осветлението на София за 2018 г.
20 млн.

20 млн. лв. коства осветлението на София за 2018 година
20 млн. лв. коства осветлението на София за актуалната година. Това разгласи зам.-кметът по превоз в Столичната община Евгени Крусев, който ревизира по какъв начин върви подмяната на уличното осветяване по ул. „ Симеоновско шосе ” - от сектора на бул. „ Г.М Димитров ” до ул. „ 21 век ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Крусев изясни, че общината влага 8 млн. лв. в замяна и създаване на улично осветяване, заплаща и 5 млн. лева на поддържащите компании, които би трябвало да не позволяват да има неработещо осветяване в града. Зам.-кметът посочи, че над 7 млн. лв. е разходът за електричество.

„ Около 100 стълба са сменени от началото на годината, които са рискови и наклонени в града. Сменени са и 1000 осветителни тела с нови LED такива като задачата ни е в границите на тази година да спестим към 290-300 000 мегаватчаса сила. Това значи спестовност към 70 000 лв. годишно, които може да влагаме в построяването на улично осветяване там, където няма такова ”, акцентира Крусев.

Той посочи, че поправки на осветлението текат на доста места в града, както в квартални градинки, към учебни заведения, по този начин и към поликлиники. Крусев сподели, че това лято ще бъде напълно актуализирано осветлението на надлез „ Надежда “. „ Там чакаме спестовност от 130 000 мегаватчаса поради промяната на телата от такива, които са с натрий към такива, които са LED. Там ще се усъвършенства и осветеността с към 35%. Ще бъдат сменени и 27 стълба, които в годините са били развалени в резултат на пътно-транспортни произшествия. Ремонтът би трябвало да завърши в границите на летния сезон. В регион Люлин влагаме към 500 000 лв., там се подменя осветлението по „ Джавахарлал Неру “, „ Захарий Стоянов “, „ Луи Пастьор “, съобщи Крусев.
 Евгени Крусев Евгени Крусев / БГНЕС
Зам.-кметът съобщи, че осветлението към този момент е сменено по бул. „ Възкресение “ в кв. „ Красна поляна “, като следва да се обнови и по „ Константин Величков “ като по този начин в правата от бул. „ Сливница “ до бул. „ Възкресение “ осветеността ще бъде усъвършенствана с 40%.

Крусев добави още, че към този момент е подготвен и първият перон за споделено придвижване на трамваи и рейсове по бул. „ Константин Величков. Той разгласи, че към този момент се работи по втория перон, който се намира при парка „ Св. Петър и Павел “, а по-късно ще стартира построяването при ул. „ Цар Симеон “ и сред бул. „ Т. Александров “ и „ Ал. Стамболийски “, където също ще бъде сменено осветлението.

Зам.-кметът разгласи, че се отпускат към 100 млн. лв. за поправки и корекция на пътната инфраструктура, като в тази сума влизат и огромните поправки. Той изясни, че от през вчерашния ден е пуснато придвижването по новоремонтирания бул. „ Тодор Каблешков “ и там придвижването към този момент се реализира в по две ленти в посока.
 20 млн. лв. коства осветлението на София за 2018 година 20 млн. лв. коства осветлението на София за 2018 година / БГНЕС
„ От през днешния ден се затваря бул. „ Монтевидео “ сред улиците „ Боряна “ и „ Никола Петков “. За времето на ремонта придвижването в сектора е прекратено. Плановете са за към месец секторът да бъде напълно освежен. В взаимозависимост от прогнозата в последния уикенд на този месец или в първия на идващия, бул. „ Васил Левски “ ще бъде напълно затворен в сектора сред „ Граф Игнатиев “ и Ректората. Тролейбусите ще се движат по бул. „ Г.С. Раковски “. През това време за към 16 ч. булевардът би трябвало да бъде напълно асфалтиран с износващия слой. Другата седмица се чака да се инсталират гранитните плочи по „ Граф Игнатиев “, а до края на месеца ще бъде напълно приключен ремонтът на ул. „ Солунска “ в сектора от бул. „ Витоша “ до ул. „ Христо Белчев “. В началото на август ще бъде затворена правата сред „ 6-ти септември “ и „ Цар Иван Шишман “, както и градинката на „ Св. Седмочисленици “, обясни зам.-кметът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР