20-годишният юбилей на филма Такси“ бе отбелязан с излизането на

...
20-годишният юбилей на филма Такси“ бе отбелязан с излизането на
Коментари Харесай

Бесон празнува 20-годишнината на „Такси“ с пети филм

20-годишният празник на кино лентата „ Такси “ бе маркиран с излизането на пета серия. Режисьорът Люк Бесон я показа в Марсилия, където се развива действието на занимателния френски екшън, излязъл по екраните през 1998 година

Бесон описа, че е написал сюжета за първия филм единствено за 30 дни. Герой на сюжета е водач на марсилско такси, на който му се наложило да оказва помощ на полицията да задържи тайфа банкови обирджии, с цел да се отърве от наказване за нарушение на разпоредбите за придвижване. В ролята е Сами Насери.

Самият Бесон обаче не можел да участва на снимането, тъй като по същото време работел по „ Петият детайл “. Затова направил кастинга на актьорите и оставил фотосите на Жерар Пирес.

8 дни преди началото на фотосите обаче Пирес се наранил при рухване от кон по време на езда и на собствен ред си назначил заместител – Жерар Кравчик, който всеки ден давал цялостен доклад какво се случва на снимачната площадка.

Снимките траяли 27 дни с шест коли по едно и също време - Peugeot 406 " Super-tourist " и 5 модифицирани Peugeot 406 – всяка с съответна задача.

Първата била класическа версия на колата, втората – колата с разнообразни модификации като крила, спойлери и прочие, в третата се снимали сцените в купето, четвъртата имала авариен волан, с който карал професионален играч, петата служела за гонките по улиците, шестата – за пътешествията. Всички каскадьори били професионални водачи.

След сполучливата премиера Бесон направил продълженията до последното „ Такси-5 “, което към този момент е гледано от 1,2 млн. фенове във Франция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР