20-годишният Стефан Стойчев от Кърджали има нужда от нашата подкрепа,

...
20-годишният Стефан Стойчев от Кърджали има нужда от нашата подкрепа,
Коментари Харесай

20-годишният Стефан е в беда! Да му подадем ръка

20-годишният Стефан Стойчев от Кърджали има потребност от нашата поддръжка, с цел да се пребори с подла болест. Момчето незабавно би трябвало да стартира химиотерапия поради втори рецидив и бързорастящ израстък в корема. Без вас няма да съумея, пише той до " Марица ".

Ето цялата му история, разказана от самия него:

" През март 2017 година получих болежка ниско вляво. Ходих на доктор, който ми сподели, че ми няма нищо, само че болката продължи. Посетих различен доктор за второ мнение, който още веднъж сподели, че нищо ми няма.

Една заран станах и забелязах издутина вляво под ребрата. Беше огромна, колкото детски пестник. Този път отидох на хирург, той ме прегледа с ехограф, удостовери, че вижда нещо и ме прати на скенер. Оказа се, че имам огромна туморна групировка и незабавно ме изпратиха в София.

В София минах през доста процедури: проучвания, биопсии, хистологии. Така мина месец и половина. Туморът в корема ми се трансформира в една голяма издутина. Отслабнах доста, не можех да хапвам, да дремя, усещах се зле, непрекъснато ми се гадеше.

На 6.08.2017 година постъпих в болничното заведение, на идващия ден ме оперираха. Операцията продължи осем часа. Бях една седмица в реанимация.

После научих, че са правили блокова резекция и са ми отрязали далака, левия бъбрек, половината панкреас, част от дебелото черво.Туморът е бил към 20 см и е бил обхванал всички тези органи. Не мога да опиша по какъв начин се почувствах...

Прекарах 11 дни в болничното заведение. Месец след изписването започнах химиотерапия. Направих четири курса, само че след четири месеца получих рецидив.

Назначиха ми незабавна интервенция. На 14.07.2018 година ме оперираха, изрязаха 2 тумора- единият с величина 5 см, другият- 3 см. И двата друг вид, съгласно хистологията.

Назначиха ми химиотерапия. Имах въпроси към лекуващия ме онколог, на които не получих съответен отговор. Питах каква химия ще върша в този момент и ще съумеят ли да стопират двата типа рак, защото разбрах, че препаратите, които се употребяват са разнообразни. Онкологът ми сподели, че единия щели да лекуват, само че с другия не знаели какво ще стане. Изказах подозрения за лекуването си и ми се сложи условие- или се съгласявам с техните условия, или си отивам.

В интервал от 2 месеца, след интервенцията ми, туморните маркери скочиха фрапантно и направих втори рецидив.

Туморът ми е нападателен и пораства доста бързо. За жал разбрах и за пропуски в лекуването ми.

Реших, че би трябвало да диря второ мнение и по-адекватно решение на казуса си. Затова се обърнах към Anadolu Medical Center. Там ми направиха всички проучвания и прегледи.

Оказа се, че незабавно би трябвало да стартира химиотерапия заради бързия напредък на тумора. Операция в тази ситуация е неприложима на този стадий.

Искам да си пребивавам живота, като другите на моята възраст. Да се преборя с тази подла болест.

Но за това ще ми е нужна вашата помощ!

Благодаря на всички, които ще ми подадат ръка!

Банкова сметка:
ДСК ЕАД (STSABGSF)
IBAN: BG65STSA93000024680376 (в лева) 
Титуляр Стефан Стойчев

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР