20-годишният Андреа Муции спечели световната титла по памет на първенството

...
20-годишният Андреа Муции спечели световната титла по памет на първенството
Коментари Харесай

20-годишен е световният шампион по памет, монголците са лидери на планетата - slava.bg

20-годишният Андреа Муции завоюва международната купа по памет на шампионата в Гуангдонг, Китай. Италианецът победи тримата монголци, които го следват по петите и заеха позициите от втора до четвърта. Тяхната страна е световният водач в тези игри, като за задачата там е учредена цяла Академия по паметливост и просветеност, която се поддържа от държавното управление и дава смайващи резултати.

Римлянинът ги разруши в дисциплините с карти, като съумя да усъвършенства с доста международния връх. За лимита от време - под час - съумя да изреди безгрешка всяка от 35 тестета плюс още 9 карти. Друго от смайващите му достижения е редене на Рубик куб сред 4 и 8 секунди СЪС ЗАВЪРЗАНИ ОЧИ. Шампионът е същински маг и в запомнянето на огромни поредици числа и букви. Студентът по медицина твърди, че се приготвя всеки ден по няколко часа преди да тръгне на лекции.

С купата като бонус, счита да открие с двама свои паметливи другари специфична академия за хора, които желаят да усъвършенстват способността си да помнят. Според него решаването на кръстословици и другите игри за мозъка са доста потребни, даже някой да не е окуражен да взе участие в международни шампионати.

Освен това, няма възрастови ограничавания за тези, които биха желали по-задълбочено да се занимават с сходни спортове, както той описа в най-престижното предаване на италианската телевизия - Порта а врата с Бруно Веспа.

75-годишната тв легенда и публицист номер 1 на Италия изяви предпочитание да се запише за възпитаник на гениалното момче. Симпатягата Андреа незабавно одобри. "Ако уроците, несъмнено, не са доста скъпи ", пошегува се мултимилионерът Веспа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР