20 години лишаване от свобода при строг режим даде днес

...
20 години лишаване от свобода при строг режим даде днес
Коментари Харесай

20 години затвор за убиеца на бащата на съдия от Софийски градски съд

20 години отнемане от независимост при непоколебим режим даде през днешния ден разградският областен съд на 34-годишният Владислав Ф. Той бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Разград за грабежа, съпроводен с убийството на 75-годишния Николай Д., татко на арбитър от Софийски градски съд, оповестиха от държавното обвиняване.

Представителят на обвиняването изиска пожизнен затвор без подмяна за тежкото престъпно закононарушение, осъществено на 25 декември 2014 година, и напомни в обвинителната си тирада, че произнасянето на присъдата от първата правосъдна инстанция повече от 4 години след осъществяване на действието се дължи на назначените голям брой експертизи, отсъствието на очевидци от страната и разпита им посредством видеоконферентни връзки, както и на укриването на подсъдимия.

Протестът против размера на наложеното наказване с присъдата ще бъде импортиран в Апелативния съд във Варна.

Пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна напомня, че Владислав лишил от възрастния човек 220 лв. и мобилния му телефон. Грабежът бил осъществен със мощ и заплашване. За да не бъде оголен, той удушил жертвата си, а тялото изхвърлил в намиращ се покрай град Завет язовир. По сигнал на околните на убития почнало търсене. Тялото му обаче било намерено два месеца по-късно – на 22 февруари 2015 год., от риболовец, пристигнал да лови риба от замръзналия язовир.

В тежкото закононарушение бил махленски Владислав Ф., който се укривал в Германия. Това наложило да бъде притеглен като обвинен задочно. С европейска заповед за арест на Окръжната прокуратура в Разград Владислав бил арестуван в Берлин на 24 юни 2015 година и предаден на българските управляващи на 21 октомври същата година за осъществяване на наказателното гонене. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР