20 г. затвор при строг режим на изтърпяване на наказанието

...
20 г. затвор при строг режим на изтърпяване на наказанието
Коментари Харесай

20 г. затвор за внук, затрил баба и дядо

20 година затвор при непоколебим режим на изтърпяване на наказването наложи Окръжният съд в Шумен на 23-годишният Георги Йорданов, умъртвил своите баба и дядо с особена свирепост и с користна цел. Беше почетен цивилен иск в размер на 50 000 лв., които подсъдимият би трябвало да изплати на близки на жертвите.
Младият мъж беше предаден на съд от прокуратурата през месец март т.г. за тежкото закононарушение, осъществено на 22 ноември 2020 година

В този ден 21-годишният тогава Георги дружно с татко си и дядо си се намирали във вилен парцел край Шумен, където почиствали. След като завършили работата, двамата по-млади мъже откарали възрастния до дома му и също се прибрали.
Късно вечерта на същия ден, майката на 21-годишния обвиняем направила опит да чуе своите родители, само че не съумяла да се свърже с тях. Опитала още веднъж на идващия ден, също без триумф. Това тормозило дамата и тя подхванала дейности за установяването им – първо проверила в дома им в Шумен, а по-късно и във вилния парцел. Намерила своите родители мъртви точно там.

При осъществения на място оглед е открито, че по телата на двамата имало голям брой травматични пострадвания. Станало изрично ясно, че те са жертви на ликвидиране.

В хода на следствието несъмнено се обрисувала версията, че действието е осъществено от непосредствен на потърпевшите. Въпреки че внукът в началото отрекъл да има нещо общо, при полиграфско проучване признал истината. Намерено е и оръжието му - железна тръба 65 см, с която пребил пенсионерите. След като направил тежкото закононарушение, от къщата им младият мъж взел три банкови карти, два дамски пръстена и 595 лв..
Решението на Окръжен съд - Шумен предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР