2. Заобиколено е от шест държави Едно от най-интересните неща

...
2. Заобиколено е от шест държави Едно от най-интересните неща
Коментари Харесай

Зловещо! Смъртта Наистина Живее На Дъното На Черно Море!

2. Заобиколено е от шест страни Едно от най-интересните неща към нашето море е неговата карта. Бреговете на Черно море граничат с Турция, Румъния, Украйна, България, Русия и Грузия. Разположено сред Югоизточна Европа и Азия, то се простира на 159,600 кв. благи и е свързващо звено сред двата континента.

3. Мистерията към произхода на името – Черно Море Интересен и малко прочут факт за Черно море е произходът на името му. Съществуват разнообразни теории за това по какъв начин морето е почнало да се назовава с това съответно име. Сред многото теории, има една, която споделя, че Черно море се е наричало единствено „ море “ за дълго време, преди да бъде несъмнено като „ негостоприемно море “ от гърците. Според други версии името на морето е обещано от турците, които изгубили доста хора в дълбоките му води. Те го кръстили с думата Кара (Kara), която на актуалния турски език значи „ черно “.

4. Безкислородната вода Любопитен факт за Черно море е безкислородната му вода. То е най-големият воден басейн със пластове от вода, които не се смесват по сред си (меромиктичен басейн). Това разрешава и съхранението на предмети в морето. На дълбочина над 200 метра съвсем няма живот, концентрацията на сероводорода е огромна и не разрешава проникването на О2, като по този метод дървото и въжетата се защищават от изгниване. До момента са открити малко кораби на дълбочина над 30 – 40 метра – съгласно професионални водолази мъчно се прониква по-дълбоко и заради това следва да бъдат открити нови находки, които ще са изцяло непокътнати.

5. Черно Море е мястото, където е дебаркирал Ноевият Ковчег Друг доста забавен факт, или може би легенда за Черно море е, че планината Арарат в Източна Турция се смята за мястото, където е дебаркирал Ноевият ковчег след Великия потоп, с цел да продължи живота на земята.

6. Черно море има славата на едно от най-известните вътрешни морета в света То дължи славата си най-много на името си, което разказва негостоприемния темперамент на това море за плавателните съдове, моряците и риболовците.

7. Има дребни екзотични острови Черно море е дом на доста по-малки острови. Тези острови са към 10 на брой и съхраняват необикновено многообразие на флора и фауна, които вършат нашето море в действителност неповторимо. Тези острови покриват ширините на три разнообразни страни, което прави всеки един от тях неповторим самичък по себе си.

8. Смъртта живее в дълбоките води на Черно море Според антични вярвания Смъртта живее в дълбоките води на Черно море. Заради неналичието на О2 в долните пластове на водата човешките остатъци, които се намират наоколо до потънали кораби, не са подложени на въздействието на времето. Много предмети от потъналите кораби също не са се трансформирали поради неналичието на О2 в дълбоките пластове. Затова съгласно локалните митове там е мястото, където живее Смъртта. Вълнуващите обстоятелства имат своето научно пояснение: заради безкислородното естеството на по-долните пластове на водата, процесът на разложение е извънредно муден.

9. Нивото на водата постоянно остава едно и също Още един от любопитните обстоятелства за Черно море е, че равнището на водата в това море постоянно остава едно и също. Поради липса на всевъзможни високи или ниски приливи и отливи, няма съмнения в равнището й.

10. Процъфтяващо измежду туристите място за отмора и обичана дестинация за круизи Въпреки всички мистерии към Черно море, остава фактът, че то е известна дестинация измежду туристите през цялата година. То събира шест страни и остава измежду най-желаните места за цветна, качествена и спокойна отмора. Това са единствено няколко от всички невероятни обстоятелства за Черно море. Но с цел да научите повече за тях, най-добре е да посетите морето и дано то ви проговори…/zarata.org
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР