2 седмици спасителният екип на международната организация за защита на

...
2 седмици спасителният екип на международната организация за защита на
Коментари Харесай

„Четири лапи“ продължава да спасява животни след опустошителните земетресения

2 седмици избавителният екип на интернационалната организация за отбрана на животните „ Четири лапи “ прекара в най-засегнатите от земетресенията провинции на Южна Турция и Северна Сирия . С поддръжката на локални организации, той съумя да достави над 125.5 тона храна за домашните и селскостопански животни в района, да окаже здравна помощ на потърпевшите животни в няколко приюта и оказа помощ с превозването им до клиники . Освен това, „ Четири лапи “ е единствената интернационална организация за отбрана на животните, която съумя да помогне и на място в Сирия . В екипа беше и ветеринарният доктор Марина Иванова , която е част от австрийския екип на организацията и заема позицията координатор Спасителни задачи, както и Велизар Ангелов , координатор интернационалните планове от българския офис.

В идващите месеци „ Четири лапи “ ще продължи да поставя старания за възобновяване на района , като го доставя с храна и поддържа контакт с локалните организации.

Експертите на организацията посетиха региона на Караманмарас , където държавна помощ рядко идва. Подкрепата им там е жизненоважна както за оцеляването на животните, по този начин и за прехраната на фамилиите, които ги отглеждат. Благодарение на съдействието си с управляващите, екипът ни съумя да прекоси границата със Сирия за ден. Там те работиха неуморно, разпределиха над 24 тона храна и медикаменти и оказаха здравна помощ на потърпевшите животни в района на Джиндирес. „ Четири лапи “ съумя да обезпечи храна за идващите 2 месеца на над 5000 животни , включително котки, кучета, кози, магарета, крави и овце.

„ Страданието на всички тези хора и животни е голямо. Ние видяхме с какъв брой малко разполагат селата след нещастието и какъв брой скъпи са животните за тях. От огромно значение е те да продължат да получават помощ и в идващите седмици. Има дефицит на артикули от първа нужда. Хората спят в палатки и се молят за помощ. За страдание, помощта не доближава до всички. Докато тя е съсредоточена в Турция, отчаянието и неналичието на съответна помощ в Сирия ни оставиха безмълвни. Ще продължим с потребната си активност в регионите, в които тя е най-необходима “ , споделя ветеринарният доктор доктор Амир Халил , който има десетки години опит в работата си за бедствия и конфликтни зони и управлява екипа на място.

„ Четири лапи “ ще продължи да работи дружно с локалните организации за обезпечаването на храна за животните в засегнатите региони на Турция и Сирия. Същота по този начин е в подготвеност да помогне с каквото е нужно за възобновяване на региона, за което ще е належащо дълго време.

Сблъсък с тежките ориси на животните

По време на пътуването от град на град, екипът се натъкна на доста животни с разтърсващи истории . Една от тях е на срамежливо куче на име Пучико , което е било затиснато под стена и се нуждае спомагателни проучвания в по-голяма клиника. Д-р Халил и екипът му посетиха котката Лео , която оцеля 18 дни под руините и беше превозена до ветеринарна клиника седмица по-рано. Лео се възвръща бързо и с неспокойствие чака срещата със стопанката си, откакто и тя бъде изписана от болничното заведение.

В Сирия „ Четири лапи “ се срещна с локален деятел , прочут с грижата си към животните по време на гражданската война. Фондацията обезпечи храна и медикаменти и оказа помощ с лекуването на потърпевшо куче с оголена кост, което по-късно мина границата и бе взето назад с екипа за лекуване в Турция.

Кои са „ Четири лапи “?

„ Четири лапи “ е интернационална организация за отбрана на животните . Тя оказва помощ на изложени на директното човешко въздействие животни, разкрива случаи на принуждение, избавя животни в потребност и ги пази. Основана през 1988 година във Виена от Хелмут Дунглер и другари, организацията се бори за свят, в който хората се отнасят към животните с почитание, състрадание и схващане.

Кампаниите и плановете на „ Четири лапи “ са ориентирани към животни компаньони , включително бездомни кучета и котки, към селскостопански и към диви животни, като мечки, огромни котки и орангутани, които се отглеждат при несъответствуващи условия, както и в зони на бедствия и спорове. С представителства в Австралия, Австрия, Белгия, България, Англия, Виетнам, Германия, Косово, Нидерландия, Съединени американски щати, Тайланд, Украйна, Франция, Швейцария и Южна Африка, както и избавителни центрове в 11 страни, „ Четири лапи “ обезпечава неотложна помощ и дълготрайни решения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР