2 години и 6 месеца след смъртта на 6-годишния Мартин,

...
2 години и 6 месеца след смъртта на 6-годишния Мартин,
Коментари Харесай

След 3 съдилища: Пенсионерът, прегазил 6-годишния Мартин, с условна присъда

2 години и 6 месеца след гибелта на 6-годишния Мартин, който бе прегазен на тротоара в Сандански, Върховният касационен съд постанови дефинитивно условна присъда за водача палач, заяви майката на момченцето пред bTV.
Още по тематиката
Трагедията стана на 25 юли 2018 година Тогава екипи на ВиК в Сандански пристигнали с екскаватор на улица " Александър Буйнов ". Паркирали тежката машина на улицата и сложили сигнализация, че пътят е затворен. Около багера се събрали деца от квартала, с цел да го прегледат - измежду тях и 6-годишният Мартин. Докато се организирали да стартират работа, към чиновниците на ВиК се доближил възрастен мъж. Той изискал да мине с колата си около багера, само че му било отказано. Видимо сърдит, мъжът се качил в автомобила, натиснал газта, проправил си път сред багера и паркираните на тротоара коли. Миг по-късно прегазил и детето, което е било на тротоара, пред очите на майка му и баба му.

Първоначално Мартин бе признат в болничното заведение в Сандански, където бе осъществена интервенция по неотложност, при която е изваден далакът му. След това момченцето бе превозено в столичния " Пирогов ". Въпреки напъните на лекарите там, детето издъхна на 3 август.

Почернената майка Мирослава Ставрева съобщи, че е очаквала друго развиване на делото и ефикасна присъда. Тя изясни, че на първа инстанция присъдата е била още веднъж условна, само че Софийският апелативен съд е дал на водача 3 години дейно наказване. Сега обаче присъдата още веднъж е условна.

" Убийците напътя остават не осъдени, не тъй като нямаме закони, а поради член 54 от Наказателния кодекс, който разрешава да се дават тези условни присъди за смекчаващи виновността условия. Когато извършиш такова закононарушение без алкохол или опиати, автоматизирано получаваш условна присъда ", сподели Мирослава.

Жената посочи, че ще се бори за смяна на закона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР