2 часа в събота следобед е и Мат Алкок е

...
2 часа в събота следобед е и Мат Алкок е
Коментари Харесай

След споделените пространства за работа идват споделени пространства за съжителство

2 часа в събота следобяд е и Мат Алкок е Бали.

Но вместо да се излежава край басейна или да прегледат забележителности в един от храмовете на индонезийския остров, той седи на покрива и работи интензивно върху изработването на визитна картичка за кафе във Виетнам.

Алкок е цифров бродяга, съжителстващ с Roam - стартъп за взаимен живот, който сплотява общественост от хора, които живеят близо един до различен и споделят общи пространства като кухни и работни зони.

Продуктовият дизайнер, който е в отмора, споделя, че възнамерявал да пътува за година като екскурзиант, само че решил, че ще бъде по-добре да работи по планове за домашни любимци и да се среща с хора, които са в креативното и софтуерно пространство.

Алкок е част от възходяща група хора, към които се насочват компании за взаимно общуване. Тъй като повече работни места стават подвластни от технологиите, работата от разстояние става все по-разпространена.

Проучване на Галъп сподели, че 24% от интервюираните в Съединените щати са прекарали повече от 80% от времето си, като са работили отдалечено през 2012 година, тази стойност нараства до 31% през 2016 година.

Идеята за взаимен живот съществува от известно време. Но тя от ден на ден се трансформира в област, привличаща огромни вложители, даже когато фирмите опитват с формата, с цел да притеглят клиенти от разнообразни пазари.

Водещата компания за коуъркинг WeWork, най-големият частен оператор на офис площи в Лондон, откри две места под марката WeLive (споделен живот) в Съединени американски щати. Апартаментите в Ню Йорк варират от студиа до четири спални жилища и нормално костват по-малко от сходни здания в квартала.

В Азия, титанът за недвижими парцели Capitaland започва своята марка за взаимно живеене lyf, която сега се развива в Китай, Сингапур, Тайланд и Филипините. Нейният първи парцел в Шенжен ще бъде открит при започване на тази година.

Базираният в Сингапур стартъп Hmlet ръководи пространства за живеене в скъпи градове като Хонг Конг и Сингапур, и предлага привилегии за жителите като проведени събития в общността да вземем за пример класове по правене на коктейли.

Roam, която е набрала 3,4 милиона $ сийд финансиране, е подготвена да открие още места през тази година в Ню Йорк и Лондон. Той към този момент има пространства, работещи в Маями, Сан Франциско и Токио.

Стартирането изисква новодошлите да останат най-малко за една седмица за първото си посещаване, само че декларират, че множеството от членовете им нормално остават за към три седмици.

Около 15% от членовете им са се включили към тяхната стратегия за еластичност, скица за преданост, която оказва помощ на участниците да получат предпочитани резервации и по-добри цени.

Говорител на Roam декларира пред CNBC, че компанията не е загрижена за таргетиране извънредно на младите или " пословичния маркетинг ориентиран към заетите на свободна процедура в края на двадесетте ".

" Ние нямаме никаква възрастова граница или желания, защото това е обратно на това, в което ние имаме вяра. В Roam, ние мислим, че вярното определение за общността е богата композиция от хора, които се събират за разнообразено прекарване. "

" Имаме всички типове хора, живеещи в Роум, от 32-годишни водачи на спортни коли до 72-годишни пенсионирани откриватели. "

Аарон Брайсън, американски съветник по киберсигурност, който пътува по света повече от година, остава в Roam в балийския град Убуд за един месец. След опита му в Airbnb, хотели и хостели, той сподели, че счита, че споделенот общуване ще се трансформира във по-популярно от взаимната работа.

Докато взаимната работа може да не резервирана за цифровите номади, тъй като " доста хора могат просто да работят от кафене ", взаимният живот има по-голям капацитет да се задържи, в случай че доставчиците на услугата реализиран верните просвета и улеснения, като добра интернет връзка, споделя той.

В деветият месец от почивката си Алкок споделя, че след своето световно пътешестване за отмора и престояване в разнообразни форми на споделени работни и жилищни пространства, той е научил повече за това, от което се нуждае от стандартния офис, както и за личните си работни желания.

- Тези умения ще са скъпи за идващите 10 години - споделя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР