1981 AMC Eagle Kammback Представете си AMC Gremlin, превърнат в 4x4.

...
1981 AMC Eagle Kammback
Представете си AMC Gremlin, превърнат в 4x4.
Коментари Харесай

Странни модели със странни решения 5 - видео

1981 AMC Eagle Kammback
Представете си AMC Gremlin, трансфорат в 4x4. Вероятно си представяте ръждясало създание на някакъв монтьор от задния двор? Не, става известно, че AMC в действителност е построил това нещо във фабриката без наслойка, въпреки че бързо е идвала по-късно. Отчаянието и неналичието на пари са предиздвикали тогава American Motors да комбинират античното си комби Hornet с ходова част на Jeep 4x4, с цел да основат Eagle 4x4. След това повториха този опит още с AMC Spirit, обновената версия на Gremlin. Докато комбито Eagle беше сполучлив автомобил и предходник на Subaru Outback и други сходни кросовъри, основани на версии комби, Eagle Kammback не е съумял да заблуди никого и продажбите му са били напряко мрачни, даже и по скромните стандарти на AMC.



1983 Glenfrome Facet
Тази ужасна измислица влиза в листата на най-странните коли от 80-те години на предишния век, само че освен е странна, само че толкоз и грозна. Glenfrome е била английска компания, профилирана в преработката на Range Rover за близкоизточния пазар. Вярвате или не, това необичайно създание от фибростъкло стартира като това, което можем единствено да предположим, е идеално добър Range Rover. Сред аспектите на Facet - хидравлично повдигана горна част вид тарга, която може да се смъква и съхранява под предния похлупак, който ни наподобява като излязъл от модел на галактически транспортен съд, предопределен за нискобюджетен научнофантастичен филм от 1970-те. По това време този безразсъден SUV се е продавал за £55 000, което е тъкмо към 250 000 $ в днешни пари. Трябва да се чудим дали хората, които са отделили толкоз тип пари за този автофранкенщайн, не са били толкоз странни както самия Facet.



1992 година Autozam AZ-1
Японските производители на коли са известни с това, че оферират много изобретателни неща с колите си вид Kei (микроразмерни транспортни средства, основани съгласно строги законови ограничавания за размер и ходов размер на мотора, с цел да дават отговор на условията за по-ниски налози, застраховки и заплащания за паркиране. Сред най-странните е AZ-1, продаван от насоченото към младежта поделение Autozam на Mazda и показано за първи път на автомобилното ревю в Токио през 1989 година Истината е, че е извънредно готино произведение, извънредно занимателно за каране, с порти вид крила на чайка, които се съчетават съвършено с външния му тип на умалено Ferrari. Със своя 0,66-литров мотор с турбокомпресор и 63 к.с. машинката е относително бърза за кей-автомобил. За страдание, тогава времето за Mazda е извънредно — комплицираният дизайн забавя производството и AZ-1 не влиза в продажба до края на 1992 година, тъкмо след рецесията в Япония. Mazda съумя да продаде единствено 4400 Autozam AZ-1, преди да се откаже от модела в края на 1994 година

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР