1961 Amphicar Никой списък със странни коли не би бил пълен

...
1961 Amphicar
Никой списък със странни коли не би бил пълен
Коментари Харесай

Странни модели със странни решения 3 - видео

1961 Amphicar
Никой лист със странни коли не би бил цялостен без амфибията Amphicar, кръстоска сред кола и лодка, и по на половина добра като кола и като лодка. Тази машина е отдалечен потомък на VW Schwimmwagen от Втората международна война на немската войска, задвижвана е от инсталиран откъм гърба 1.2-литров мотор Triumph с мощ от 43 конски сили. Във водата развива до 7 мили/час /13 км/ч, а на сушата 100 км/ч, които доближава за към 40 секунди. Предните колела направляват колата както на сушата, по този начин и във водата, и може да се спори за това в коя среда са по-малко ефикасни. Производството на Amphicar е спряно през 1963 година, като известно време са правени коли от останали елементи до 65 година





1968 Oldsmobile/American Quality Coach Jetway 707
Доста неотложен при пътешестване със аероплан е въпросът „ Как ще стигнем до летището? “ През 60-те и 70-те години на предишния век отговорът е лимузина, нормално комби, изпънато до безумна дължина посредством разпъване на Toronado. Можем да забележим смисъл в това - Toro беше с предно задвижване, тъй че потреблението му като основа за лимузина отстрани нуждата от планиране на продължен задвижващ вал, с цел да се обезпечи задвижване на задните колела. Вместо това American Quality Coach просто проектира нови предни порти, нов покрив с аспект, нова каросерия на комби със задна врата и странично стъкло и ново окачване и спирачна система за новата трета ос.



Субару 360 1968
Може би не е напълно почтено да назовем Subaru 360 странна кола - в края на краищата е имало доста микроколи като него на пътя в Япония. Но когато стартира износът й на открито, става дума за необичайно и рисково нещо на колела - пай 900-килограмов сапунен мехур на кола, споделящ пътя с двутонни голиати от Детройт и Щутгарт. Двутактовият мотор на 360 с мощ 23 к.с. създава доста пушек и звук, само че дребна мощ, шофирането е в действителност едно от най-страшните прекарвания, даже и в случай че преди този момент е карано Ferrari 812. Consumer Reports назова 360 „ недопустимо рисков “ и продължава „ Беше наслаждение да се измъкнеш от Субаруто, да затръшнеш вратата и да се отдалечиш. " За благополучие Subaru скоро показа по-добри коли, преди 360 да унищожи репутацията му.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР