1939 г. Докато цивилизацията се олюлява на ръба на войната,

...
1939 г. Докато цивилизацията се олюлява на ръба на войната,
Коментари Харесай

Куп кино звезди в адаптацията Те бяха десет по Агата Кристи

1939 година Докато цивилизацията се олюлява на ръба на войната, 10 напълно непознати са поканени да се усамотят на Солджър айлънд, изолирана канара покрай брега на Девън в южна Англия. Жестокото време ги откъсва от сушата, мистериозният им хазаин отсъства, а гостите – всеки един от които има смъртна загадка – стартират да измират един по един, като че ли по текста на детска ария, наричаща се „ Десет дребни войничета “. Екранизацията по „ Те бяха 10 “ на Агата Кристи – новото заглавие на един от най-големите престъпни бестселъри на всички времена със 100 милиона продадени екземпляра, по-рано прочут като „ Десет дребни негърчета “, дебютира по Epic Drama в две следващи вечери: на 6 и 7 август от 22:00 часа.

Безразсъден плейбой. Стар арбитър. Нервен предприемач. Неуравновесен доктор от Харли стрийт. Богобоязлива остаряла мома. Потайна гувернантка. Обзет от виновност военачалник. Безскрупулен наемник. Двама нервни прислужници. Десетима непознати се озовават откъснати от цивилизацията, а домакините им – господин / госпожа Ю. Н. Оуен са се дянали неизвестно къде. Всеки от странниците бива упрекнат в неповторимо и извънредно закононарушение от грамофонен запис, програмиран напълно да произнесе присъдата си, тъкмо след вечеря. Докато гостите стартират да осъзнават, че в действителност нито един от тях не е виждал изчезналите Оуен, същинската причина за свикването им на острова става все по-ужасяващо ясна: те ще бъдат екзекутирани един по един. Когато слънцето изгрява над острова и усамотеното му имение, броят на гостите бива понижен от невидимия им зложелател – на седем, шест, пет… А порядъкът на убийствата наподобява обвързван със злокобния текст на детска песничка - ‘Ten Little Soldier Boys’, който се намира във всяка от стаите на гостите. Колкото повече възможностите им за оцеляване понижават, толкоз повече взаимните съмнения на гостите отстъпват пред общото им чувство за неизбежност. Не могат да се надяват, че ще пристигна някой популярен детектив, с цел да ги избави и да открие злодея.

Те имат единствено един другиму, само че доверие посред им е непостижимо. Когато нощта се спуска за следващ път, всеки един би трябвало да се изправи пред мрачните секрети на предишното си, тъй като възмездието наближава. Когато към този момент са на половина, след следващото ликвидиране, съвсем всичките им очаквания са се изпарили, а още зло идва към тях, страхът им екзалтира в смахнат пир – последно изригване, изпълнено със полово напрежение, преди Ю.Н. Оуен – или който и да е той или тя – да се появи и да ги довърши. Апогеят на убийствената серия на Оуен, обаче, ще се окаже надалеч по-странен, в сравнение с са очаквали. В Лондон, детективи Мейн и Пинок са по следите на тъкмо същия умопобъркан. Дали ще съумеят да съберат две и две и да стигнат до острова преди виновникът да е приключил програмата си от изтезания? Или събитията на острова ще се окажат най-съвършената тайнственост с убийства, която се е случвала в миналото, тъй като съгласно текста на песничката ‘Ten Little Soldier Boys’… „ Те бяха 10 “. Те бяха 10 (в оригинал „ And Then There Were None “) дебютира в събота, 6 август, и неделя, 7 август, в 22:00 часа по Epic Drama.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР