(1926 ~ 2017) Забелязала съм, че Вселената обича благодарността. Колкото

...
(1926 ~ 2017) Забелязала съм, че Вселената обича благодарността. Колкото
Коментари Харесай

Колкото по-благодарен си, толкова повече блага получаваш ♥ Луиз ХЕЙ

(1926 ~ 2017)

Забелязала съм, че Вселената обича благодарността. Колкото по-благодарен си, толкоз повече богатства получаваш. Под „ богатства ” разбирам освен материалните неща, само че и всички хора, места и прекарвания, поради които си коства да се живее. Знаете какъв брой прелестно се усеща човек, когато животът му е изпълнен с обич, наслада, здраве и творчество, на всички места среща зелена светлина и намира места за паркиране. Така е умислен животът ни. Вселената е великодушна и изобилна и обича да бъде оценена по достолепие.

Помислете си по какъв начин се чувствате, когато поднасяте подарък на своя другарка. Ако тя го огледа и лицето й помръкне или пък каже: „ О, не е моят „ размер ”, или „ Не е моят цвят ”, или „ Никога не употребявам такива неща ”, или „ Само това ли е? ”, сигурно надали в миналото отново ще ви се прииска да й подарите нещо. Но в случай че очите й грейнат от наслада и тя е удовлетворена и признателна, тогава всякога, когато видите нещо, което би й харесало, ще ви се желае да й го подарите, без значение дали в действителност ще го извършите.

Благодарността ни носи още нещо, за което да сме признателни. Тя ускорява изобилието в живота ни. Липсата на признателност и недоволствата ни носят малко неща, за които да сме признателни. Оплакващите се непроменяемо откриват в живота си малко хубави неща или не се радват на това, което имат. Вселената постоянно ни дава това, което имаме вяра, че заслужаваме. Много от нас са възпитани да виждат единствено изчезналото и да усещат тази липса. Вярваме в оскъдицата и след това се чудим за какво животът ни е толкоз празен. Ако ни изпълва мисълта: „ Аз нямам задоволително и няма да бъда благополучен, до момента в който е по този начин... ”, ние слагаме живота си в режим на изчакване. Тогава Вселената чува: „ Аз нямам и не съм благополучен ” и ние получаваме още от същото.

Вече от доста време насам посрещам всеки комплимент и всеки подарък с думите: „ Приемам го с наслада, наслаждение и признателност ”. Научила съм, че Вселената обича този израз и непрекъснато получавам прелестни блага.

Когато се събудя заран, още преди да си отворя очите благодаря на леглото за хубавия сън. Благодарна съм за топлината и удобството, които ми е дарило. При такова начало ми е елементарно да си помисля за всички други неща, за които съм признателна. Преди да стана от леглото, евентуално съм изразила благодарността си за 80 или 100 разнообразни хора, места, неща или прекарвания в моя живот. Това е превъзходен метод да стартира деня.

Вечер, директно преди лягане, обмислям деня си и възвеличавам или показвам признателността си за всяко прекарване. Освен това си прощавам, в случай че усетя, че съм направила неточност, споделила съм нещо неуместно или не съм взела най-хубавото решение. Това упражнение ме изпълва с топлина и се увличам в сън като щастливо новородено бебе.

Добре е да бъдем признателни даже и за получените уроци. Не бягайте от уроците, те са дребни съкровища. Когато се поучим от тях, животът ни се трансформира към по-добро. Сега се веселя всякога, когато видя някоя тъмна страна на личността си. Това значи, че съм подготвена да се освободя от нещо, което е спъвало живота ми. Казвам; „ Благодаря ти, че ми сподели това, с цел да мога да го изцелявам и да продължа напред ”. Така че, все едно дали урокът е ненадейно изскочил „ проблем ” или опция да видите остарял отрицателен модел в себе си, от който е време да се освободите - радвайте се!

Нека изпълваме всеки ден с допустимо най-вече моменти, в които сме признателни за всичко хубаво в живота си. Ако хубавото сега не е доста, ще се усили. Ако и в този момент животът ви е несметен, изобилието ще нарасне. Това е обстановка, в която постоянно ще спечелите. Ако сте щастливи, Вселената също е щастлива. Благодарността усилва изобилието.

Започнете да си водите дневник на благодарността. Всеки ден записвайте нещо, за което сте признателни. Всекидневно казвайте на някого какъв брой сте му признателни за нещо. Благодарете на продавачите, на сервитьорите, на пощальоните, на работодателите и на подчинените си, на приятелите, на околните си и на изцяло непознати. Споделете тайната на благодарността. Нека помогнем светът да бъде изпълнен с признателно, признателно предоставяне и приемане... за всички!

От: „ Благодарността - метод на живот ”, Луиз Хей и другари, изд. Кибеа
Снимка: hayhouse.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР