19 от ДБ внесоха промяна в Закона за движение по

...
19 от ДБ внесоха промяна в Закона за движение по
Коментари Харесай

Искат махане на синия талон и екостикера

19 от Демократична България внесоха смяна в Закона за придвижване по пътищата

Може да се злоупотребява с данните за автомобила от чипа на предното стъкло

Без лепенки за механически прегледи

Синият ваучър към шофьорската брошура и екостикерът, който се лепи в средата на предното панорамно стъкло на автомобила при годишен механически обзор да отпаднат. Такава смяна в Закона за придвижване по пътищата оферират 19 депутати от “Демократична България”.

Първи от вносителите се е подписал Ивайло Мирчев, началник на новата парламентарна комисията по дигитилизация и електронно ръководство. Вероятно по тази причина в претекстовете за махане на шофьорския ваучър е посочено, че той е изцяло непотребен, доколкото съществува централизиран указател, наличен от чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

“Контролният ваучър и процесът по неговото лишаване и връщане вършат невъзможна електронизацията на процеса по възнаграждение на санкция при публикуван акт, надлежно влезнало в действие наказателно разпореждане.

Процедурата основава съществени неудобства на жителите, изключително когато талонът е лишен в друга част на страната от мястото по непрекъснат адрес на шофьора”, написа в претекстовете. Проект за махане на синия ваучър с съвсем същите причини към този момент внесоха и депутати от групата ИБГНИ.

В плана на Демократична България се предлага още и отпадане на екостикерите с чип като скъпи и непотребни. Предлага се данните за екокатегориите на колите да се вкарат в централизирана база и въобще да няма никакви лепенки за механически прегледи. Смята се, че информацията от чипа може да бъде четена отдалечено и от неоторизирани лица, с данните за автомобила да се злоупотребява, коли да бъдат клонирани и т. н.

“Стикерите за периодически обзор са непотребни в подтекста на съгласуваност по интернет и опция за отдалечена проверка”, допълват вносителите. И оферират данните от техническия обзор автоматизирано да се трансферират при промяната на регистрационния номер на автомобила.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР