19-годишно момиче от Враца се нуждае от скъпоструваща протеза, за

...
19-годишно момиче от Враца се нуждае от скъпоструваща протеза, за
Коментари Харесай

„Това ми е надеждата“: 19-годишно момиче се нуждае от скъпоструваща протеза, за да проходи

19-годишно момиче от Враца се нуждае от скъпоструваща протеза, с цел да проходи. След продължителна борба с подло онкологично заболяване Гергана Петрова е без низък крак и се придвижва с патерици.

Снимка: bTV

Необходимата сума единствено за помощното средство е към 60 000 лв. и е непостижима за фамилията.

Когато Гергана е в 7. клас, стартират болки в левия крайник. Диагнозата е остеосарком. Следват химиотерапии и интервенция за промяна на костта.

Снимка: bTV

„ 2018 година ми вършиха ПЕТ скенер, от който се оказа, че има метастази в белия дроб и в крайници, след това паднах и си счупих крайници, трябваше да ми създадат нова интервенция “, споделя Гергана.

Снимка: bTV

Лекарите преценят, че ампутацията на крайника е неизбежна.

„ Сега проучванията са положителни, само че не преставам да одобрявам медикаменти. Сили ми дава фамилията – тати, баба, споделят ми да се боря, да не се отхвърлям, че са с мен и постоянно ме поддържат “, добавя момичето.

Снимка: bTV

Гергана знае какво е да загубиш непосредствен. След тежка борба с рака от този свят си отиват майка ѝ и вуйчо ѝ. Казва, че се бори и поради тях, макар че от време на време болките са непоносими.

Терапиите не престават и сега в клиника в Пловдив, а неразделно до нея  е татко ѝ в качеството на персонален помощник. 

Необходими са 30 000 евро, с цел да продължат химиотерапията

„ Най-ми е мъчно, когато виждам другите хора да се разхождат сами на открито, а аз би трябвало всякога да излизам с някой. Като видя децата по какъв начин тичат на открито, по какъв начин карат колело “, сподели Гергана Петрова.

За да захвърли патериците, Гергана се нуждае от протеза.

Снимка: bTV

„ Протезите се изготвят самостоятелно и съгласно ампутацията, в моя случай е доста горе високо и би трябвало протеза, която да е с панер, за кръста да е прихваната “, споделя момичето.

Офертата единствено за направата без образованието, настояща към септември предходната година, е  59 000 лв. и е непостижима за околните ѝ. Въпреки че досега по банков път и през благотворителна платформа са събрани едвам 14 000, Гери има вяра, че поддръжката от положителни хора ще я изправи на крайници.

Петя Димова от Попово е с диагноза множествена склероза

„ Силно се надявам да ми оказват помощ, тъй като това ми е вярата – протезата, с цел да мога да вървя още веднъж “.

Благотворителни кутии за момичето са сложени на разнообразни места в града.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР