19-годишно момиче беше убито в Бангладеш, след като подало оплакване

...
19-годишно момиче беше убито в Бангладеш, след като подало оплакване
Коментари Харесай

Изгориха живо 19-годишно момиче, защото отказало секс

19-годишно момиче беше убито в Бангладеш, откакто подало недоволство против шефа на учебното заведение ѝ за полов тормоз. Новината за нейната гибел докара до вълна на неодобрение и митинги в азиатската страна.

Нусрат Джахан Рафи е на 19 години. Живее в дребен град с консервативно семейство и учи в мюсюлманско учебно заведение. На 27 март обаче едно решение трансформира живота ѝ изцяло - подава недоволство за полов тормоз от страна на шефа на учебното заведение. Според показанията ѝ, той я извикал в кабинета си и почнал да я допира без нейно единодушие. Тя съумяла да избяга преди обстановката да ескалира, съобщи Bulgaria On Air.

Един от служителите на реда снима показанията ѝ на телефона си. Тя е смутена, пробва се да скрие лицето си с ръце, само че служителят на реда ѝ споделя, че недоволството ѝ "не е чак подобен огромен проблем " и я кара да ги махне. Властите не ѝ оферират отбрана. Изпращат я вкъщи. Не след дълго шефът на учебното заведение е задържан - тогава стартират и проблемите. Двама нейни съученици провеждат митинг в негова отбрана. Включват се и локални политици. Всички упрекват Нусрат.

А фамилията ѝ се тормози, че тя е в заплаха. Две седмици след нейните показания се случва най-лошото. Нейна съученичка я среща в учебно заведение и я подмамва да се качи на покрива на учебното заведение. Там обаче я чакат петима нейни съученици. Заплашват я и упорстват да отдръпна жалбата си, а когато тя отхвърля, я заливат с керосин и я възпламеняват. Преди да издъхне от раните си, тя съумява да запише последни показания в колата за спешна помощ, на телефона на брат си.

Идентифицира и част от нападателите. Трагичната вест за гибелта ѝ кара хиляди да се стекат на погребението ѝ. Макар и късно са проведени редица митинги в нейна поддръжка. Полицията арестува 15 души, измежду тях и уредниците на първичния митинг. Седем други са свързани с убийството ѝ. Полицаят, снел показанията ѝ, е бил освободен. А упрекнатият шеф остава в ареста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР