19-годишният перничанин Васил Михайлов, обвинен в 8 престъпления - закана

...
19-годишният перничанин Васил Михайлов, обвинен в 8 престъпления - закана
Коментари Харесай

Връщат прокурорския син от Перник отново в затвора в София

19-годишният перничанин Васил Михайлов, упрекнат в 8 закононарушения - закана с ликвидиране, 3 междинни телесни повреди, 2 леки телесни повреди и 2 хулиганства, ще бъде изместен от пандиза в Бобов дол назад в пандиза в София.
Прочетете още
Това реши Административният съд в Кюстендил като почете жалбата на Михайлов, който е наследник на прокурора Бисер Михайлов. Младежът е постъпил в 11-а група на пандиза в София на 21 декември предходната година с мярка за неотклонение " задържане под стража ". На 31 януари т. година обаче със заповед на шефа на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " е изместен в пандиза в Бобов дол, тъй като с държанието си застрашавал сигурността и реда в пандиза в София. В претекстовете е посочено, че имал жестоко, надменно и надменно отношение по отношение на обвинени и подсъдими лица, настанени в 11 група в пандиза в София, конфронтирал се с тях, написа 24 часа. Имал жестоко, надменно и надменно отношение, в това число неуважително вербално отношение и към инспектора по обществената и възпитателна работа.

За малко повече от месец зад решетките в София получил три заповеди за нарушавания на реда и дисциплината - в бельото му е открит мобилен телефон, с дрегер е открит алкохол в централизация от 0,31 промила, надраскал е хитлеристки знаци и нецензурни надписи по стените на спално помещение.

Още в следствения арест, на 17 декември  2022 година, при пренасяне от едно в друго помещение на ареста, Михайлов е показал жестоко и надменно отношение по отношение на надзорно-охранителния състав, като е изрекъл псувни и закани за физическа разпра, излиза наяве от делото в кюстендилския съд.

На 26 декември 2022 година, когато към този момент е в Софийския затвор, по време на посещаване на затворническата лавка, сред него и различен лишен от независимост е зародила физическа разпра, която е била прекъсната след намесата на група надзиратели, само че при конвоирането на участниците за снемане на пояснения, Михайлов е траял да буйства, което е наложило приложимост на физическа мощ от страна на надзирателите.

Административният съд в Кюстендил обаче е безапелационен, че макар наказванията, които младежът е получил за нарушавания на реда, не са налице предпоставките за преместването му от София в Бобов дол. Нямало безапелационни данни, че престоят му в пандиза в София е рисков както за него, по този начин и за сигурността на останалите лишени от независимост и чиновниците от затворническата администрация. Поведението му, квалифицирано като надменно, неуважително и надменно, е с вербални проявления по отношение на другите арестувани лица и по отношение на инспектора по обществени действия, само че не покрива условията на закона за съществуване на изключителна, особена конюнктура, при която е застрашена сигурността в пандиза или живота на арестувания или на чиновници, стимулира се съдът.

Установена била единствено една борба с различен лишен от независимост, само че това не застрашавало сигурността. Трите нарушавания на реда и дисциплината в границите на престоя му в пандиза в София са учредения за дисциплинарни санкции, само че не били предпоставки за преместването му в различен затвор, тъй като също не застрашавали сигурността в пандиза, живота на арестувания или на чиновници от администрацията.

Михайлов пък изиска да се върне назад в София, тъй като там живеела приятелката му, на която й било по-лесно да му върви на рандеву.

Съдът анулира заповедта за пренасяне в Бобов дол и решението е дефинитивно.

Преди месец прокурорският наследник получи присъда пробация и 100 часа безплатен труд поради побой в Созопол през лятото на 2021 година Той подписа съглашение с районната прокуратура в Бургас, като се призна за отговорен, а съдът го утвърди. Инцидентът в Созопол е от 31 август 2021 година, когато на алея сред две нощни заведения компанията на прокурорския наследник влиза в спор с друга. Михайлов блъснал едно от непознатите момчета, а друго пробвало да го отбрани. Тогава Михайлов го блъснал с пестник в лицето, счупвайки му носа

Общо 8 са обвиняванията против Васил Михайлов, а делата против него са 3. Две от тях са в София поради всеобщи отводи на магистратите в родния му Перник, където татко му е прокурор.

Делото против Михайлов ще тръгне всъщност на 9 май.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР