19-годишният Илназ Галявиев, който откри стрелба в училище в Казан

...
19-годишният Илназ Галявиев, който откри стрелба в училище в Казан
Коментари Харесай

Непредсказуемо опасен: психиатрите съставиха портрет на убиеца от Казан

19-годишният Илназ Галявиев, който откри пукотевица в учебно заведение в Казан и умъртви 9 души, може да изпадне в остра неуравновесеност, вследствие на което да мисли за закононарушение. Това разкри психиатърът Алексей Филатов пред Gazeta.Ru.

" Няма потребност да вършиме някакъв огромен психичеки портрет. Очевидно е, че той има заболяване - индивидът е с остра неуравновесеност. Съответно цялото му държание е разследване на острото му психическо положение. В това положение той се държи нападателно, изпада в делириум, счита, че е Бог и би трябвало да убие всички ", изяснява специалистът.
 Масовият палач от Казан се наричал Бог: Ще убия огромно количество биомаса (снимки, видео) Виж още
В същото време човек в това положение е кадърен да мисли рационално, да поддържа логичност и нерешителност.

" Самата неуравновесеност не изключва логиката и не прави индивида извънредно прочувствен, раздразним и неконтролируем. Да, той, несъмнено, е несъответстващ, само че в държанието му има логичност ", акцентира Филатов.

" Психозата на Галявиев се подхранва от психическите му проблеми, а основният фактор, който очевидно е подтикнал младия мъж да се приготви за изтезанието, е пролетното обостряне ", счита психиатърът.

" Фактът, че се е подготвил по този метод, е естествен. Най-вероятно през март той е изпаднал в остра неуравновесеност и по-късно си е сложил цел, към която е почнал да върви. Ако беше почнал да се приготвя година по-рано, щеше да е друга диагнозата му и държанието му ", добави Филатов.

Независимият правосъден психиатър Роман Партницин не е изцяло склонен със заключенията на сътрудника си, тъй като, съгласно него, Галявиев може да е болен от шизофрения. Това се потвърждава от импулсивното държание на младежа по време на разпит.
 Стрелба в учебно заведение в Казан: Над 7 жертви и 20 ранени (видео и снимки) Виж още
" Видеозапис от първия разпит като цяло демонстрира избрана шизофренична офанзива, която е била спряна преди процеса по желание на превантивна мярка. В хода на диалога той се успокои и стана допустимо най-хладнокръвен. Поведението, което той показва в полицията, е психотичен връх след изтезанието - тогава душeвността се претрупва ", споделя лекарят пред Gazeta.Ru.

Когато минава през психиатрична комисия, с цел да получи позволение за оръжие, Галявиев може да заблуди лекарите и да скрие признаците на болестта си.

" Изключително мъчно е да се дефинира положението на човек от такива комисии, изключително в случай че човек е с относителна просветеност и схваща какво и по какъв начин ще вършат с него. Той може да репетира няколко дни и да играе добре пред медиците ", прибавя психиатърът Филатов.

Въпреки че психиатрите назовават ​​поведението на Галявиев " непредсказуемо и рисково ", те са уверени, че идната психическа и психиатрична експертиза ще го признае за вменяем.
 Скръб и разногласия за оръжията и интернет в Русия след всеобщото ликвидиране в Казан Виж още
" Фактът, че е приет за разумен, е сигурен. Ако стане нападателен, той ще бъде изпратен за лекуване и след облекчение на признаците ще бъде изпратен в пандиза ", споделя още Филатов.

" Той е разумен, това се вижда от неговите показания. Не се приказва за афект, той умишлено го е направил. Съответно той ще отиде в пандиза за дълго време ", удостоверява Партницин.

Галявиев към този момент е минал обзор и тест за наркотична взаимозависимост, а при анализите не са открити следи от дрога или алкохол.

Преди изтезанието 19-годишният юноша е написал в мобилното приложение за чат " Телеграм ", че се назовава " Бог " и че "... през днешния ден ще убия огромно количество биомаса ". Самият Илназ Галявиев е някогашен ученик на гимназията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР