19-годишният футболен фен на Ботев, който рани полицай с пиротехника

...
19-годишният футболен фен на Ботев, който рани полицай с пиротехника
Коментари Харесай

Наказаха фена на Ботев, ранил полицай на дербито в Пловдив...

19-годишният футболен почитател на " Ботев ", който рани служител на реда с пиротехника по време на дербито със " смърфовете " на Лаута, към този момент се снабди с наказване. Бе открито, че е изстрелял няколко сигнални ракети благодарение на устройство от вида „ химикалка ”. След 24-часовия полицейски арест, му е формиран акт. Случаят е докладван на дежурен областен прокурор и с решение на Районния съд на ентусиастът е наложена възбрана за визити на спортни мероприятия за период до 2 години и полагане на 60 часа общественополезен труд, оповестиха за " Марица " от полицията в града под тепетата. 

Служители на реда работят интензивно за определяне на самоличността на други причинители на противообществени прояви на стадион „ Локомотив ”. Преди началото на футболната среща бе осъществено и проучване на прилежащата зона към стадиона, при което чиновниците откриха несъмнено количество пиротехнически произведения, укрити зад входа на агитката на домакините.В одени от безапелационната позиция за безкомпромисно използване на закона във връзка с всички, които нарушават публичния ред и ограниченията за защита на всяко спортно мероприятие, криминалистите работят интензивно по снетите видеозаписи. Освен различаване на причинителите, в допълнение са подхванати съответни оперативни и издирвателни действия, за определяне и на тяхната идентичност.

По прелиминарен проект и за запазване здравето и живота на посетителите на стадиона, още преди старта на всяко спортно мероприятие се прави прецизен надзор на посетителите на построените входно-пропускателни пунктове на стадионите. С изключително внимание се подхожда за недопускане на опцията да бъдат импортирани спрейове със предпазен газ, с корозивни или оцветяващи субстанции, пиротехнически средства, леснозапалими течности или други пожароопасни материали /включително факли/. През последните години, за противопоставяне на футболното спортно безчинство и за определяне на нарушавания в зоната на стадионите, се прави и надзор посредством видеонаблюдение. Именно благодарение на осъществения видеоконтрол е арестуван и 19-годишният фен, оповестиха още от полицията. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР