19-годишният Божидар Саръбоюков ще направи своя дебют при мъжете на

...
19-годишният Божидар Саръбоюков ще направи своя дебют при мъжете на
Коментари Харесай

Саръбоюков преди дебюта си на СП по лека атлетика: Аз съм роден за шампион

19-годишният Божидар Саръбоюков ще направи своя дебют при мъжете на международния шампионат по лека атлетика в Будапеща. Той стартира присъединяване си на следващия ден, сряда, в скока на дължина.

В изявление за NOVA лекоатлетът съобщи, че е в отлична физическа форма и е подготвен да мери сили с най-хубавите в света.

„ Вече влизам при мъжете. Там в действителност резултатите са доста огромни и конкуренцията е доста мощна. Трябва да се запазя и запазя. Това сме го говорили с треньора и в действителност се веселя, че за толкоз години ме е съхранил като играч “, съобщи Саръбоюков пред NOVA.

Квалификационната норма в скока на дължина на Световното състезание е 8 метра и 15 сантиметра, а персоналното достижение на Саръбоюков е 8.22 метра, което той реализира преди две седмици на еврошампионата за юноши до 20 години в Йерусалим. Сега в Будапеща задачата пред 202-а сантиметровия български лекоатлет е влизане във край.

„ Много рядко ми се е случвало да бъде изплашен на съревнование, само че въпреки всичко виждам самочувствието ми да не се издига доста, тъй като доста пъти ме е събаряло. Аз съм роден за първенец и цялостен живот ще се мъча да го реализира “, сподели още Саръбоюков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР