19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови също както

...
19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови също както
Коментари Харесай

И близнаците от Цалапица като лозенския убиец останаха в ареста, без да обжалват решението на съда

19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови също както лозенския палач Чавдар Бояджиев взеха решение непринудено да поостанат в ареста. Те не са обжалвали пред Окръжния съд в Пловдив мярката си за неотклонение „ задържане под стража “. След като първата инстанция ги остави в ареста, те имаха опция да предявят тъжба, която окръжните магистрати да прегледат на следващия ден. Такава обаче не е постъпила, заяви „ 24 часа “.

„ Така преценихме с моите клиенти “, изясни пред „ 24 часа “ адвокатката им Светлана Званчева. И отхвърли да отговори дали това се дължи на отрицателното публично мнение против тях. Както е известно, родителите им бяха принудени да се изселят от Цалапица по гледище на локалното население.

Защитникът на Чавдар Бояджиев сподели преди дни, че клиентът му се опасява от линч и възмездие на околните на трите му жертви.

Братята Динкови са упрекнати в персонално укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на 30-годишния Рангел Бизюрев да укрие натрупа на Димитър Малинов, който беше открит мъртъв след седмица търсене. Борислав обезпечил кола, с която да пренесат тялото, а Валентин – принадлежности за заравянето му. След това нахвърляли от горната страна строителни боклуци от близкото бунище.

Хората в Цалапица са уверени, че двамата са взели участие в зверския побой над Митко и считат, че те също би трябвало да дават отговор за убийството. Близките на починалия 24-годишен мъж проведоха редица митинги, в които желаеха доживотни присъди за тримата забъркани. Заради напрежението в селото фамилията на близнаците се изнесе и никой не знае къде живеят сега майка им и татко им.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР