19-годишната Анита Чобанова от Асеновград се нуждае от спешна чернодробна

...
19-годишната Анита Чобанова от Асеновград се нуждае от спешна чернодробна
Коментари Харесай

Анита, която спешно се нуждае от трансплантация: Колкото бързо дойде това заболяване, толко бързо и да си отиде


19-годишната Анита Чобанова от Асеновград се нуждае от незабавна чернодробна трансплантация, с цел да продължи да живее. Според лекари тя би трябвало да се направи до 10 дни, а сумата за осъществяването ѝ е непостижима за фамилията - 180 000 лв..

Надежда за сполучлива интервенция дава клиника в Турция.

Майка ѝ работи в чужбина и ще пътува към България. Тя и бащата на Анита би трябвало да станат нейни донори за.

" От 13-годишна започнахме да вървим по лекари, които търсеха какво ѝ е. Досега се правеха биопсии и проучвания. От клиниката ще би трябвало да кажат дали ще можем да станем донори ", сподели бащата на момичето Живко Чобанов.



Според лекари Анита страда от рядко генетично заболяване - Синдром на Уилсън. Затова незабавно е нужна чернодробна трансплантация.

" Надявам се, колкото бързо пристигна това заболяване, толко бързо и да си отиде. Честно казано с толкоз поддръжка всичко е допустимо. Баба ми е всичко за мен. Тя е тази, която ме е отгледала, а в този момент аз ѝ оказвам помощ да отгледаме и братчето ми. Доста хора са до мен и ме поддържат, което значи доста за мен ", описа Анита.



" Миналия петък тя пристигна на работа и беше доста жълта. Ние я посъветвахме да потърси лекарска помощ, по-късно я закарахме в болница ", сподели сътрудник на Анита.

Приятелите ѝ не престават с самодейността " Заедно за Ани ". Има и дарителска сметка.

Дарителска сметка в Банка ДСК:
BG21STSA93000029714983
STSABGSF
АНИТА ЖИВКОВА ЧОБАНОВА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР