19 деца и двама възрастни загинаха, след като осемнадесетгодишен откри

...
19 деца и двама възрастни загинаха, след като осемнадесетгодишен откри
Коментари Харесай

Десетки убити след стрелба в училище в Тексас. Байдън поиска ограничение на употребата на оръжия


19 деца и двама възрастни починаха, откакто осемнадесетгодишен откри пукотевица в начално учебно заведение в американския щат Тексас. Нападателят е бил премахнат от полицията, а досега претекстовете му остават незнайни, оповестяват американските медии.

Нападението е било осъществено в начално учебно заведение „ Роб “ в град Увалде , който се намира на 160 км от Сан Антонио. Училището е посещавано от близо 500 деца, множеството от които са с латиноамерикански корени.

„ Стрелецът е Салвадор Рамос, на 18 години, който живее в Увалде. Смята се, че той е оставил колата си е влезнал в учебното заведение, като е имал револвер “, сподели губернаторът на Тексас Грег Абът. По данни на телевизия Си Би Ес нападателят е разполагал с бронирана жилетка, което е затруднило обезвреждането му.

В своя тирада в Белия дом президентът Джо Байдън сподели, че е „ смутен и изтощен “ от непрекъснатите нещастия, които настъпват в страната му поради неналичието на по-строги закони, свързани с контрола на използването на огнестрелни оръжия.

„ Трябва да действаме и не ми казвайте, че не можем да ограничим тази кланица. Идеята, че 18-годишно хлапе може да влезе в оръжеен магазин и да си купи две огнестрелни оръжия е сбъркана “, сподели Байдън и добави, че е време въздействието на оръжейното лоби да бъде лимитирано.

Американският президент уточни, че за последните 10 години е имало над 900 случая, свързани с потреблението на оръжия в образователни заведения.

Втората корекция в Конституцията на Съединени американски щати дава правото на американските жители да имат оръжие. Близо 1/3 от цялото възрастно население признава, че разполага с такова по данни на изследователския център „ Пю “. Ограничаването на опциите за владеене на оръжие и по-сериозните инспекции, свързани с даването му, е тематика, която от години води до сериозен политически конфликт. През годините американския Сенат блокира няколко опита за въвеждането на ограничавания на федерално равнище.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР