19 български фирми участват тази седмица в едно от най-големите

...
19 български фирми участват тази седмица в едно от най-големите
Коментари Харесай

19 български фирми участват на изложение за селскостопански продукти в Берлин

19 български компании вземат участие тази седмица в едно от най-големите в света интернационалните изложби за селскостопански и хранителни артикули " Зелена седмица " в Берлин. Традиционно България се показва с най-хубавите си производства - мед и сладка, млечни и месни артикули, етерични масла и огромно разнообразие от био артикули. Всяка година интернационалното ревю в Германия притегля близо половин милион гости.

Българска национална телевизия: Струва ли си за вашия бизнес да участвате в такива ревю, Помага ли ви това?

Кирил Щерев, представител на компания за сладка и конфитюри: Aми обстоятелството, че сме тук красноречиво приказва. Помощта е доста огромна. Трудно е за дребните компании да платят цялото си присъединяване на такова ревю.
Българска национална телевизия: Щандът е възложен от министерството. А вие какво поемате като компания?

Кирил Щерев, представител на компания за сладка и конфитюри: Като компания би трябвало продуктите да ги представим тук. Всяка компания си поема командировъчните.Проблемът е, че идваме за 10 дни, представяме си продукцията и се прибираме в България. Хубаво е, в случай че има посланичество тук на национално равнище, което да продължи да показва тези артикули в съответната страна.Ние участваме обичайно от десетина години в това ревю, имаме непрекъснати клиенти, които за жалост идват, купуват нашите артикули и споделят: " Ние предходната година купихме тези артикули и доста сме удовлетворени, единствено че не постоянно можем да ги намерим в комерсиалните вериги. Почти ги няма. Повече Министерство на стопанската система, Агенцията за дребните и междинни предприятия. Очакваме поддръжка от тях, тъй като тука мъчно се поддържа целогодишно бизнес в Берлин и в Германия. Трудно се поддържа личен състав, разноските за много огромни.Мартин Димитров, представител на компания за произвеждане на мед: Без тези изложби няма кой да види нашите артикули. Много е значимо на тези изложби да представим продуктите си, да забележим хората по какъв начин реагират на тях и оттова можем да създадем сметка, дали си заслужава изобщо да се занимаваме с тези артикули.
Мартин Димитров показва компания за произвеждане на мед.От две години е основал смесена българо-немска компания.Твърди, че по този начин е надалеч по-лесно да търгува и работата му в действителност е потръгнала.
Мартин Димитров, представител на компания за произвеждане на мед: Когато имаш немска компания и тя е по немското законодателство, самите купувачи са доста по-благосклонни да работят с теб, в сравнение с в случай че става дума за интернационалните преводи и по този начин нататък. Защото ние имаме хубави артикули и качествени, даже по-качествени и от немските, само че ми липсва някой, който да взема от българската компания в немската компания и да направи този контакт. Това е доста значимо. Единственият метод да създадем този контакт и да ни видят, че съществуваме са такива изложби.Слави Трифонов, съсобственик и шеф на компания за виновност и сокове: Ние търгуваме с крайни клиенти в Германия и то главно в Берлин от три години с помощта на това ревю. Трябва да участваме и на изложби, които са чисто търговски.Следващото да вземем за пример ревю е " фрут логистика ".Там няма крайни консуматори, там главно са търговци и там сътворяваме търговски контакти. Но това са два разнообразни по вид изложби.
Слав Ценов е търговски шеф на винарска маза в България. Произвеждат вино от био грозде, след година чакат и документ за произвеждане на био вино.

Слав Ценов, търговски шеф на винарска маза: Ние търгуваме с Германия, само че главните ни контрагенти са българи, които живеят в Германия.
Българска национална телевизия: Помагат ли сходни ревю на бизнеса ви?
Слав Ценов, търговски шеф на винарска маза: Това е едно потребителско ревю. Ние не идваме тук с настройката, че ще дойдат огромни търговци, с които ще създадем съществени покупко-продажби. По-скоро това е едно всеобщо ревю, на което идват ужасно доста немци, което също е плюс, тъй като те, харесвайки нашето вино, по-късно стартират да го търсят и е по-лесно, когато преговаряме с огромните търговци и те самите виждат, че има интерес към българското вино.
На Зелената седмица в Берлин българските производители се конкурират с над 1700 изложители на храни и аграрни артикули от 65 страни. Обединява ги концепцията, че подкрепени от страната, в действителност си коства да вземат участие, да показват най-хубавите си артикули и да се преборят за вниманието и на непознатия консуматор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР