188 души учредиха Инициативния комитет, който ще издигне настоящия президент

...
188 души учредиха Инициативния комитет, който ще издигне настоящия президент
Коментари Харесай

Инициативен комитет издига кандидатурата на Радев и Йотова за втори мандат

188 души учредиха Инициативния комитет, който ще издигне сегашния президент Румен Радев и неговия вицепрезидент Илияна Йотова за втори мандат. Учредителното заседание се организира в зала 6 на Националния замък на културата.

Трима съпредседатели ще има Инициативният комитет - доктор Цветеслава Гълъбова, която е началник на държавната психиатрична болница " Св. Иван Рилски ", журналистката Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов. Те бяха показани от артиста Павел Поппандов в " моноспектакъл "

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова влязоха в залата под аплодисментите на присъстващите. Сред тях има представители на политическите партии, на локалната власт, публицисти и хора от академичната общественост, както и представители на културата и изкуството.

В зала 6 на НДК са историкът проф. Искра Баева, проф. Иво Христов, журналистът Анна Заркова, космонавтът Георги Иванов, актрисата Цветана Манева, артистът Веселин Плачков. Силно е наличието на локалната власт на събитието. Там са кметът на Плевен Георг Спартански, кметът на Садово Димитър Здравков, кмета на Троян Донка Михайлова и други. Сред политическите лица са Филип Станев от " ИТН ", заместник-председателите на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова, евродепутатите от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева и Иво Христов.

Засилени са противоепидемичните ограничения по време на Учредителното заседание на Инициативния комитет. На входа се изисква негативен тест за ковид, както и дигитален COVID-19 документ.

Гражданската платформа " Изправи се.БГ " с ръководител Мая Манолова изпрати трима представители в Инициативния комитет, който издига Румен Радев за претендент за президент за втори мандат, оповестиха от пресцентъра на " Изправи се.БГ ".

Това са лекар Галина Таваличка, Мими Караколева и Никола Вапцаров.

Д-р Таваличка е кардиолог и доктор в Коронавирус отделението в болничното заведение в Кюстендил. Била е депутат от " Изправи се БГ! Ние идваме! " в 46-ото Народното събрание и член на комисиите по опазване на здравето и обществена политика.

Мими Караколева е учител по български език и регионален координатор на " Изправи се.БГ " за Ямбол.

Никола Вапцаров е деен участник в митингите през лятото на 2020 година През 2019 година той е оглавил Инициативния комитет за издигането на Мая Манолова за цивилен претендент за кмет на София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР