180 тона фрезован асфалт, 120 тона трошен камък и 21

...
180 тона фрезован асфалт, 120 тона трошен камък и 21
Коментари Харесай

300 тона фрезован асфалт и трошен камък са предоставени на село Баница за подобряване на пътната инфраструктура през 2017 г.

180 тона фрезован асфалт, 120 тона трошен камък и 21 куб. бетон са предоставени през 2017 година за възстановяване на пътната инфраструктура в село Баница. Това сподели кметът Калин Каменов на извършената среща с жителите на селото, която се организира в читалище „ Светлина”. Той уточни още, че през тази година със средства, отпуснати от Министерството на образованието е сменен отоплителният казан и е осъществен ремонт на ВиК инсталацията на ОУ „ Христо Ботев” в селото. Предоставената финансова помощ е в размер на 32 991 лева През 2017 година е оцифрен и проектът за регулация на обитаемото място. Каменов осведоми още, че тази година са планувани и 14 000 лева за замяна на плочките на площада в центъра на селото.
В рамките на срещата бяха наранени тематики, свързани с пътната инфраструктура, отдаване чартърен на басейна, който се намира в селото, защото сега обектът пустее и се разрушава. Хората показаха още, че в обитаемото място няма построена канализация, отпадните води отиват в реката, което е и причина за екологични проблеми. Жителите на Баница споделиха и нуждата от слагането на спирки в селото или ремонт на актуалните, които са в неприятно положение. Изграждането на детски площадки бе друга тематика, която бе наранена на изнесената приемна на кмета Каменов. Поддържането на гробищния парк и пътя до него също бе разисквано на срещата. Всички сложени тематики бяха чути и от кмета на селото Любен Нинов, който се ангажира навреме да уведомява общинската администрация за належащите проблеми. „ Трябва да се усъвършенства връзката сред кмета на селото и хората. Това е верният методът, дружно да стопанисвате селото.”, сподели още Калин Каменов и добави, че ще се търси решение за всеки от поставените въпроси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР