18-то издание на Фестивалът на спомените „Козе мляко“, заплануван тази

...
18-то издание на Фестивалът на спомените „Козе мляко“, заплануван тази
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Отлагат международния фестивал на спомените Козе мляко във Вършец

18-то издание на Фестивалът на спомените „ Козе мляко “, заплануван тази година за Вършец, се отсрочи поради строгите епидемиологичните ограничения против ковид, оповестиха уредниците.
Според Мариана Асенова било невероятно да се следи всеки посетител и участник дали съблюдава отдалеченост. По-скоро щяхме да проведем „ Празник на водния дух “, в сравнение с фест с живи хора, добави тя.
Заедно с журналистката Диана Иванова до момента те правеха феста в село Горна Бела Речка. Този път бяха избрали остарялото царско казино в курорта Вършец да се трансформира в особен фон на необичайния фестивал „ Козе мляко “. Артисти, художници и музиканти щяха да търсят отговори на световни въпроси на актуалното ни съществуване. „ В какво се превърнахме? " не престават да питат запалянковците. Китното градче с мек климат и топла минерална вода би помогнало на участниците за диалози по сложни тематики.
Все отново има диря - някой от артистичните посетители пуснал дребна хартиена лодка в река Ботуня.
"Осемнадесетото издание на GOATMILK търсеше новото лице на пълнолетието - с ново място и нови дати, с силата на новите участници и новите посетители - от България, Иран, Чехия, Румъния, Франция, Хърватия, Австрия... GOATMILK остава правилен на философията си - все по този начин самостоятелен и некомерсиален! Място за срещи и диалози по сложни тематики и сред хора, които се срещат и поддържат връзка. Отново омесваме дружно локални хора, актьори, откриватели и публицисти от целия свят. Обединява ги обичта към природата, прясно сготвената локална храна, музиката, изкуството, ученето през целия живот, към простите неща. Те са чувствителни към средата и си задават въпроса - “В какво се превърнахме?” Заедно ще покажем, че образованието, културата и изкуството имат място и измежду природата, и в необикновена градска среда! И че точно те имат силата и инструментариума да трансфорат една външна страна в културен център - както собствен личен, по този начин и привлекателен за посетители от целия свят! “ Такава беше фантазията ни, споделиха уредниците. Проектът е на Фондация Нова просвета *GOATMILK 2021 и е съфинансиран по стратегия Творческа Европа на Европейски Съюз и от Национален фонд просвета. Официален сътрудник е Община Вършец.
Млади гении останаха разочаровани, че не можаха да се насладят на музикалните уроци на Цветелина Чендова, на гостуваща арт апаратура и доста други изненади.
Цветелина е пяла с по-голямата част от българските джазови музиканти и групи, като да вземем за пример: Михаил Йосифов, Ангел Заберски - наследник, Велислав Стоянов, Веселин Веселинов - Еко, Калин Вельов, Пламен Петров, “Акага”, “Brazz Vili DJ”, “Рубикуб”. Пяла е на доста подиуми в България и Европа.
Така новата вълна на епидемията не разреши във Вършец да се съберат съзвездие актьори и реализатори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР