18% сиво“ е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Чучков-син.

...
18% сиво“ е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Чучков-син.
Коментари Харесай

„18% сиво“ по едноименния роман на Захари Карабашлиев идва на голям екран

„ 18% сиво “ е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Чучков-син.

След първата им сполучлива взаимна работа по кино лентата „ Тилт “, продуцентът Борислав Чучков прочита едноименния разказ на Захари Карабашлиев и изплаща правата за филмиране.

Сценарият заживява собствен живот, следва адаптиране на книгата и прекачване на действието от Америка (в романа) в Европа.

Следвайки своята фантазия, влюбените Захари и Стела се реалокират от Варна в Лондон.

Но оцеляването в новата страна не е толкоз елементарно, и когато жена му го напуща, Захари се насочва на бясно странствуване от Лондон до Берлин, по време на което среща поредност от невероятни хора.

Това е пътешестване, което разкрива истината за неговата изгубена обич, и в последна сметка го довежда до неуместни открития за самия него.

Филмът е сниман във Варна, Лондон, Брайтън, Дувър, Tielt -Winge (Белгия), Ваймар, Лайпциг и Берлин, тъй като на първо място историята е странствуване на доста равнища.

В основните функции са артистът и артист Рушен Видинлиев и Доля Гавански.

Интимен, див, занимателен и печален, „ 18% сиво “ е филм за актуалния човек, борещ се да откри своето място в света.

“Това е филм за обич, фантазии, загуба, оцеляване и очаквания, и отново за обич. От къде сме и какво не ни стига тук? Какво ни кара да се преместваме на друго място и какво търсим? История за всеки човек. Как градим връзките ни сред мъж и жена при нови условия, и в изменен свят. Тези тематики освен мощно допират над два милиона български фамилии, които имат близки и родственици отвън страната ни, само че по принцип и чувствителността на актуалния човек който се търси, в свят на неустановеност. Едновременно с това филмът е настоящ взор върху спорна Европа “, споделя режисьорът Виктор Чучков – наследник.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР