18 милиона лева инвестиция са предвидени за новите спирки в

...
18 милиона лева инвестиция са предвидени за новите спирки в
Коментари Харесай

18 млн. лева отиват за нови спирки в София

18 милиона лв. инвестиция са планувани за новите спирки в София. Това сподели общинският консултант от ГЕРБ и заместник-председател на транспортната комисия в Столична община Зафир Зарков.

Той изясни, че подобряването на градската среда има за цел да притегли повече пътуващи и прилагане на градския превоз за по- удобно напредване в градската среда.

„ С общия брой на концесията 2610 спирки към този миг, които ще са разграничени в четири пакета, които са относително равни по брой. В тях ще се съдържат, няколко типа спирково обзавеждане, като се стартира с най-малките спирки и се стигне до най-големите спирки, които ще са с осведомителна табела, със спирко заслон, рекламен детайл и павилион. Предвижда се общият брой на тази концесия на рекламните детайли да понижи предходния на 400, като несъмнено Столична община ще резервира правото си да ги употребява за избран интервал за своите рекламни детайли, свързани с културни и други събития, които провежда. В другата част на концесията са планувани 300 павилиона за продажба на пакетирани храни “, разясни Зафир Зарков пред " Фокус ".

Заместник-председателят на транспортната комисия в Столична община сподели още, че парите, които ще бъдат спестени от бюджета на София за поддръжката на спирките ще се употребяват за възстановяване на други места в градската среда на столицата, където не може да се търси финансиране от бизнеса, сподели още Зафир Зарков и разясни, че от новото градско обзавеждане ще могат да се възползват 100% от пътникопотока на градския превоз, като в началото те ще са 80%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР