18 жертви взе огненият ад в област Еврос в северната

...
18 жертви взе огненият ад в област Еврос в северната
Коментари Харесай

Огнен ад в Гърция: 18 изгоряха живи, евакуират хората в Александруполис и 9 села

18 жертви взе огненият пъкъл в област Еврос в северната част на Гърция. Евакуират жителите на квартали на Александруполис. Европейският съюз изпраща незабавна помощ на Гърция от самолети и пожарникари.

Жертвите, които полицията откри в изгорен горски терен в Еврос, евентуално са незаконни мигранти, които са се криели в гората, оповестяват управляващите. Води се следствие. Жителите на селата наоколо до огнения фронт са евакуирани още през вчерашния ден при началото на пожара, осведомят от Гражданска отбрана.

Поради мощно лимитирана видимост е затворена автомагистралата в двете направления от Александруполис към Комотини. Жителите на крайните квартали на Александруполис се изтеглят по обходни направления. С частни яхти и транспортен съд на бреговата защита транспортират хората и по море. Собственици на хотели оповестяват, че туристите са напуснали още преди два дни. Огънят изпепелява всичко по пътя си – къщи, коли, заведения, оповестяват доброволците. На място работят и сили на армията с лекари и военна техника. Гаси се интензивно и по въздуха. Работи се при доста сложни атмосферни условия със мощен вятър и температури към 40 градуса, съобщи БНР.

В централна Гърция в област Беотия изтеглят жителите на девет села наоколо до огромен огнен фронт от над 10 километра. Само на няколко километра от Атина гори индустриална зона.

И регионът на Халкидики не остана непокътнат от огъня през днешния ден. Има пожар в горски регион, който е надалеч от хотели и няма опастност за туристите.

По неотложност Европейският съюз изпраща през днешния ден седем самолета за гасене. Шест страни помогнаха с пожарникари.

Наши сънародници, които са били на отмора в Александруполис, описват, че ситуацията там е ужасно. По думите им пожарът продължава да напредва макар напъните на хората.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР