18 групи от общо 456 нелегални мигранти са заловили граничният

...
18 групи от общо 456 нелегални мигранти са заловили граничният
Коментари Харесай

Граничният полицай Бисер Чаушев и кучето Хас с рекорд по заловени нелегални мигранти

18 групи от общо 456 незаконни мигранти са заловили граничният служител на реда Бисер Чаушев и неговият „ сътрудник “ - немската овчарка Хас, при обходите им на българо-турската граница единствено за тази година , стана ясно на церемонията „ Полицай на годината 2019 “.
 служител на реда на годината БГНЕС
Заради високия си професионализъм младши контрольор Бисер Чаушев , който е част от Мобилната гранична полицейска група от ГПУ-Момчилград, стана самостоятелният притежател на наградата за тази година . Наградата му бе връчена персонално от министъра на вътрешните работи Младен Маринов на публична гала в НДК, на която участваха основният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, както и представители на политическото и професионално управление на Министерство на вътрешните работи.

Изборът кой да бъде награден прави специфична комисия, а за първа година оценката отива при граничен служител на реда. Младши контрольор Бисер Чаушев и 6-годишният Хас имат голям брой сполучливи издирвателни интервенции и голям принос за това на наша територия да не бъдат допускани незаконни мигранти. За по-малко от месец през тази година те съумели да заловят 248 души, пробвайки се да пресекат нелегално държавната ни граница.



„ Искам да изкажа признателност на управлението на Министерство на вътрешните работи и на „ Гранична полиция “, че ме удостоиха с тази премия. За първи път се случва неин притежател да бъде граничен служител на реда. Това е огромна чест, която ме задължава и за в бъдеще да давам всичко по силите и опциите си, с цел да пазя достойнството на Майката татковина – България “, показа служител на реда Чаушев.-->
 служител на реда на годината БГНЕС
Двамата с Хас са дружно още когато кучета е на 3 месеца. От тогава до в този момент упражняват разнообразни техники на следене, като за задачата са минали и няколко образования в специфичните за задачата школи не Министерство на вътрешните работи.

Един техен работен ден обаче минава мъчно. Независимо от климатичните условия двамата изминават приблизително по 15 километра в наблюдаване, само че от време на време и по доста повече. Стигали са и даже 45 километра.

За да бъде сполучлив един подобен тандем обаче, служител на реда Чаушев е безапелационен – би трябвало да има взаимно почитание и обич . „ Няма ли синхрон сред кучето и лидера, работата не върви “, споделя той.
 служител на реда на годината БГНЕС
Двамата са претърпели доста неща на границата, имали са и рискови случи, само че граничният служител на реда не желае да споделя за тях. „ Статистика не повеждам. Смятам да ги не помни, тъй като всеки нов ден ни чакат доста компликации. Те са доста готови, тъй че ние би трябвало да бъдем два пъти по-подготвени от тях “, споделя още служител на реда Чаушев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР